x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oprescu îi răspunde lui Antonescu: Într-o ţară normală ar fi demisionat şi preşedintele Senatului pentru o mulţime de lucruri

Oprescu îi răspunde lui Antonescu: Într-o ţară normală ar fi demisionat şi preşedintele Senatului pentru o mulţime de lucruri

09 Sep 2013   •   16:01
Oprescu îi răspunde lui Antonescu: Într-o ţară normală ar fi demisionat şi preşedintele Senatului pentru o mulţime de lucruri

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat luni că va prezenta parlamentarilor din Comisia juridică amendamente care prevăd externalizarea serviciului de ecarisaj, eutanasierea maidanezilor care după şapte zile nu sunt adoptaţi sau revendicaţi, iar abandonul pe spaţiul public a unui câine să fie considerat infracţiune.

"Propunem să fie scos din lege termenul de reteritorializare, pentru că s-a dovedit a fi o idee distructivă, câini au apărut înapoi acolo. (...) Mai propunem ca, după şapte zile, după ce este adus în locul unde se execută aceste proceduri de identificare, dacă nu este revendicat de nimeni şi nu este adoptat, să fie eutanasiat şi să fie considerată infracţiune mutarea câinelui dintr-un loc în altul, dintr-un teritoriu în altul, pentru că este o realitate cu care ne confruntăm de ani şi ani de zile. Cum dorim să se treacă la capitolul infracţiuni şi ideea abandonului pe domeniul public", a declarat Sorin Oprescu, la Palatul Parlamentului.

Primarul general i-a dat o replică preşedintelui PNL, care a afirmat recent că într-o altă ţară, după moartea unui copil muşcat de câini, primarul oraşului şi-ar fi dat demisia.

"Da, într-o ţară normală ar fi demisionat şi preşedintele Senatului pentru o mulţime de lucruri şi preşedintele nu mai ştiu cui şi aşa mai departe", a replicat Oprescu.

După discuţiile cu parlamentarii social-democraţi, primarul general a mai spus că are suficient personal pentru a strânge câinii de pe stradă şi că va face acest lucru. În ceea ce priveşte faptul că a fost chemat la Parchet de părinţii copilului omorât de câinii comunitari, el a spus că stă la dispoziţia tuturor organelor de cercetare.

"Nu există nimic de ascuns cu toate faptele care au fost îndeplinite până acum, am respectat legea", a mai spus Oprescu.


×