x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Opt persoane care igienizau un râu, salvate de pompieri după ce barca lor s-a spart

Opt persoane care igienizau un râu, salvate de pompieri după ce barca lor s-a spart

28 Iun 2019   •   13:00
Opt persoane care igienizau un râu, salvate de pompieri după ce barca lor s-a spart

Opt persoane care igienizau râul Arieş, în zona barajului Mihoieşti, au fost salvate vineri de pompierii militari din Cîmpeni, după ce barca în care se aflau acestea s-a spart, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Unirea Alba.

"Staţia de Pompieri Cîmpeni a intervenit cu o autospecială şi o barcă pentru salvarea a opt persoane aflate într-o barcă spartă pe barajul Mihoieşti. Nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale", au transmis reprezentanţii ISU Unirea Alba.

Din cei opt, şase sunt angajaţi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Alba şi doi sunt voluntari.

Barajul Mihoieşti, din apropierea oraşului Cîmpeni, a fost inaugurat oficial anul trecut, la 38 de ani de la debutul lucrărilor şi la 22 de ani de la începutul transformării sale din acumulare nepermanentă în acumulare permanentă.

Lungimea coronamentului barajului este de 215 metri, înălţimea maximă - de 25 de metri, iar lacul de acumulare are un volum total de 9,9 milioane metri cubi.

Acumularea Mihoieşti are funcţii de atenuare a debitelor maxime pe râul Arieş, de apărare împotriva inundaţiilor şi asigurarea unui debit pentru alimentarea cu apă industrială.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: pompieri