x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Orange a adunat 120.000 clienţi noi în trimestrul III

Orange a adunat 120.000 clienţi noi în trimestrul III

de Alexandru Radescu    |    30 Oct 2008   •   00:00

Filiala Orange din România continuă să fie una dintre cele mai eficiente din grupul France Telecom, după prezentarea rezultatelor financiare pe trimestrul al III-lea al anului în curs.



Astfel, la data de 30 septembrie, Orange România avea 10.208.000 de clienţi, în creştere cu 10% faţă de perioada similară a anului precedent şi venituri de 349 de milioane de euro în al treilea trimestru, ceea ce reprezintă o majorare cu 7% fata de valoarea veniturilor din aceeaşi perioada a anului 2007. Venitul mediu anual pe utilizator (ARPU) a fost de 122 de euro. Orange are aproximativ 1.146.000 de clienti broadband, o majorare cu 127% faţă de trimestrul al treilea al anului trecut.

"Ultimele estimări privind creşterea economică a României de anul viitor indică o tendinţă de scădere accentuată comparativ cu 2008,  ceea ce inevitabil ar afecta şi creşterea business-ului nostru aşa cum se întâmplă în majoritatea sectoarelor industriale. Suntem încrezători însa că vom compensa aceasta tendinţă prin creşterea gradului de adoptie a serviciilor de date mobile care contribuie la eficientizarea activităţii companiilor în această perioadă dificilă, ceea ce va genera rezultate pozitive atât pentru noi cât şi pentru clienţii nostri", a declarat Richard Moat, CEO Orange Romania.

În ceea ce priveste "influenţa" iPhone în rezultatele grupului telecom, se precizează faptul că introducerea terminalului în ofertă a dus la creşterea numărului de utilizatori pe segmentul internetului mobil de mare viteză. Din păcate, nu sunt disponibile decât cifre de pe piaţa franceză, respectiv 216.000 unităţi vândute până la sfârşitul trimestrului al treilea.

Veniturile France Telecom au crescut cu 3,4%, până la valoarea de 39,9 miliarde de euro in primele nouă luni ale acestui an. Acesta creştere se datorează atât ţărilor cu economie matură din vesul Europei (în special Franţa, Marea Britanie si Belgia), cât şi evoluţiei ţărilor cu economie emergentă (Orientul Mijlociu şi România)

×
Subiecte în articol: romania