x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Orban anunță că Executivul va finaliza în scurt timp Planul de măsuri de relansare economică

Orban anunță că Executivul va finaliza în scurt timp Planul de măsuri de relansare economică

26 Mai 2020   •   13:47
Orban anunță că Executivul va finaliza în scurt timp Planul de măsuri de relansare economică
Sursa foto: RaduBadoiu@GuvernulRomaniei

Premierul Ludovic Orban a anunțat, marți, în timpul consultărilor pe care le-a avut cu cu reprezentanții Liberty Steel, că în scurt timp Executivul va finaliza Planul de măsuri de relansare economică, care include o importantă componentă de finanțare din fonduri europene.

”Consultările premierul Ludovic Orban cu mediul de afaceri au continuat astăzi cu reprezentanții Liberty Steel, companie care deține combinatul siderurgic de la Galați. Oficialii Guvernului și cei ai Liberty Steel au discutat despre consecințele provocate de pandemia COVID-19 asupra economiei și sectorului siderurgic, precum și despre măsurile de relansare economică pregătite de Guvern”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Potrivit sursei citate, prim-ministrul a precizat că în scurt timp Executivul va finaliza Planul de măsuri de relansare economică, care include o importantă componentă de finanțare din fonduri europene și este corelat cu politicile Comisiei Europene.

”Acest Plan economic se bazează pe stimularea investițiilor publice și private și pe creșterea competitivității bunurilor produse în România, astfel încât să relansăm economia pe baze sănătoase”, a menționat premierul Orban.

De asemenea, prim-ministrul a subliniat , conform comunicatului, că Executivul are ca prioritate susținerea proiectelor de infrastructură, element cheie pentru dezvoltarea economică a României.

La consultări au mai participat, din partea Guvernului, ministrul Economiei, Virgil Popescu, și șeful Cancelariei Prim-ministrului, Ionel Dancă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban