x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Orban anunță că s-ar putea impune obligativitatea purtării măștii în zonele aglomerate

Orban anunță că s-ar putea impune obligativitatea purtării măștii în zonele aglomerate

27 Iul 2020   •   11:22
Orban anunță că s-ar putea impune obligativitatea purtării măștii în zonele aglomerate
Sursa foto: Lucian Alecu

Premierul Ludovic Orban a anunțat că analizează mai multe măsuri pentru evitarea aglomerației în zonele aglomerate, una dintre ele fiind posibilitatea de a impune purtarea măștii în astfel de spații, chiar dacă sunt în aer liber.

„Există mai multe măsuri în analiză - limitarea programului pentru terase, pentru cluburi, respectarea regulilor de distanțare socială pe plaje, că e foarte greu de identificat dacă un grup de persoane reprezintă o familie sau nu, iar atunci putem impune respectarea regulilor de distanțare pentru toți cei care sunt pe plajă. De asemenea, am avut discuții cu mai mulți prefecți, mai mulți reprezentanți din comitetele județene pentru stuații de urgență care ne-au spus că sunt locuri chiar și în aer liber, de exemplu o piață sau o faleză, unde, din cauza aglomerației, există risc de răspândire și discutăm și posibilitatea de a impune purtarea măștii în astfel de spații foarte aglomerate”, a declarat Ludovic Orban, întrebat care sunt măsurile care vor fi luatre pentru evitarea aglomerației pe litoral.

El a ținut să mai precizeze pus că măsurile prezentate sunt în analiză și că nu s-a luat o decizie.

„Încercăm să luăm măsuri punctuale care să reducă riscul de răspândire în posibile zone cu risc mare de răspândire”, a adăugat șeful Executivului.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ludovic orban masca