x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Orban: Avem un număr relativ mic de decese. România nu a fost pregătită

Orban: Avem un număr relativ mic de decese. România nu a fost pregătită

27 Mar 2020   •   10:34
Orban: Avem un număr relativ mic de decese. România nu a fost pregătită
Sursa foto: RaduBadoiu@GuvernulRomaniei

Premierul Ludovic Orban spune că România are la această oră un număr relativ mic de decese, în condițiile în care capacitatea de diagnosticare a fost redusă și țara nu era pregătită. „Poveștile care circulă că ne apucăm noi să selectăm 10.000 de oameni sunt povești”, spune Orban.

Premierul a amintit măsurile luate de autorități care au dus la limitarea răspândirii virusului: închiderea școlilor, protejarea vârstnicilor și anchetele epidemiologice rapide.

„Am luat aproape toate măsurile înaintea altor țări mai afectate”, a afirmat Orban, astfel că numărul persoanelor infectate este mic față de alte țări europene.

De asemenea, premierul a declarat că România are un număr de decese relativ mic, sub nivelul de mortalitate din alte țări, iar de regulă cei care au murit aveau și alte afecțiuni.

„Capacitatea de diagnosticare a fost limitată, România nu a fost pregătită”, a spus Orban, potrivit căruia acum crește capacitatea de testare la 2.000.

„Am introdus aparate de testare de la universități, de la laboratoare de cercetare, din rețeaua ANSVSA, capacitatea noastră de diagnosticare va crește constant. (...) Poveștile care circulă că ne apucăm noi să selectăm 10.000 de oameni sunt povești”, a adăugat Orban.

Premierul a precizat că există o procedură și criterii de prioritizare, determinate de modul în care evoluează cazurile și de capacitatea de diagnosticare.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ludovic orban