x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Orban: Obiectivul nostru este să depășim, până luni, 5.000 de teste zilnice

Orban: Obiectivul nostru este să depășim, până luni, 5.000 de teste zilnice

09 Apr 2020   •   15:10
Orban: Obiectivul nostru este să depășim, până luni, 5.000 de teste zilnice

Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi, că obiectivul Guvernului este ca până luni să se depășească 5.000 de teste efectuate zilnic, astfel încât diagnosticarea să se facă în cel mult 24 de ore din momentul solicitării.

Premierul României Ludovic Orban spune că doar prin creșterea capacității de testare vor fi diagnosticaţi cât mai repede cei infectaţi şi nu vor mai exista întârzieri.

„În ceea ce priveşte capacitatea de testare şi de diagnosticare, am crescut constant această capacitate, la ora actuală putem procesa peste 4000 de teste zilnic, iar obiectivul nostru este să depăşim până luni, 5000 de teste zilnice astfel încât să nu mai existe întârzieri în diagnosticare şi diagnosticarea să se poată face în maxim 24 de ore din momentul solicitării”, a spus premierul la Radio România Actualități.

Potrivit anunțului făcut joi de Grupul de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate cele mai multe teste efectuate într-o singură zi. 4.599 de români au fost testaţi, iar dintre aceştia 441 au fost diagnosticaţi pozitiv.

Mediafax

×
Subiecte în articol: ludovic orban