x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Orban: Se limitează numărul de clienți de pe terase la numărul locurilor disponibile pe scaune

Orban: Se limitează numărul de clienți de pe terase la numărul locurilor disponibile pe scaune

29 Iul 2020   •   20:50
Orban: Se limitează numărul de clienți de pe terase la numărul locurilor disponibile pe scaune
Sursa foto: RaduBadoiu@GuvernulRomaniei

Numărul de clienți de pe terase va fi limitat la numărul locurilor disponibile pe scaune, pentru a nu permite transformarea acestora în discoteci sau cluburi. Aceasta este una dintre măsurile care va fi adoptată de Guvern pentru evitarea răspândirii coronavirusului.

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri, înaintea ședinței de Guvern, că printre cele mai importante măsuri care vor fi adoptate în HG modificată privind starea de alertă este și posibilitatea de limitare a programului pentru terase.

„Aceasta va fi decisă de Comitetul Național pentru Situații de Urgență la propunerea comitetelor județene sau a grupului de suport în localități, județe unde există un nivel ridicat de răspândire a virusului”, a spus Orban.

Premierul a afirmat că se va limita numărul de clienți care se află în același timp pe terase la numărul de locuri disponibile pe scaune.

„Știm foarte clar că foarte multe terase se transformă pur și simplu în discoteci, în cluburi. De fapt, sunt cluburi mascate și aici riscul epidemiologic este foarte mare în cazul desfășurării altor activități decât cele de servire a mesei sau consum de băuturi. Măsura pe care o vom impune este de a limita numărul clienților la numărul de locuri pe scaune care există pe terasă”, a explicat șeful Guvernului

O altă propunere vizează obligativitatea portului măștii și în aer liber, în anumite spații și intervale orare.

„Comitetele județene pentru situații de urgență sunt împuternicite să decidă această măsură de port al măștii în spații aglomerate și unde nu se poate asigura distanța de protecție. E vorba de piețe, faleze, târguri, festivități, cum sunt zile ale localităților, peroane, stații de transport”, a precizat Ludovic Orban.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban