x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ordonanţă pentru demolarea terasei Le Gaga din Herăstrău

Ordonanţă pentru demolarea terasei Le Gaga din Herăstrău

de Monica Andrei Capatos    |    20 Iul 2010   •   00:00

Distrugerea Parcului Herăstrău a fost unul dintre subiectele principale ale şedinţei de ieri a Consiliului General al Capitalei. Victor Stan, consilier PSD, a cerut primarului general, Sorin Oprescu, explicaţii cu privire la apariţia unor noi terase pe zona verde, declarată monument istoric. Mai exact este vorba despre terasa Fără Fiţe, amplasată vizavi de Le Gaga.

"Am trecut întâmplător ieri prin Herăstrău şi am văzut că s-a mai inaugurat încă o terasă. Este absurd ce se întâmplă. Mai multe porţiuni din parc au fost îngrădite, chiar directorul de la Lacuri şi Parcuri face ce vrea în Herăstrău?", a comentat Stan, solicitând ca şeful ALPAB, Radu Popa, să se prezinte la şedinţă. În replică, primarul Oprescu a declarat că lupta pentru câştigarea spaţiilor verzi luate cu japca de băieţii deştepţi nu a fost abandonată. "Nu ştiu nimic despre această nouă terasă, dar o să verific, însă vreau să vă spun altceva. Este pentru prima dată când un procuror îmi aprobă să dărâm clădirile Le Gaga şi Element'S din Parcul Herăstrău. Pentru că este vorba despre proprietate privată doar printr-o ordonanţă emisă de un procuror pot să intervin. De o lună şi jumătate ordonanţa cu pricina este la Poliţia Sectorului 1 şi acum am aflat că a fost emisă o plângere împotriva procurorului. Nu mi se pare corect ceea ce se întâmplă şi am să mă adresez doamnei procuror gene-ral", a precizat edilul Capitalei.

Conform unor surse, în Ordonanţa respectivă se precizează că în perimetrul imobilului situat pe Şoseaua Nordului nr. 7-9, în incinta bazei sportive prevăzută cu terenuri de tenis, s-a ridicat o construcţie fără autorizaţie, în condiţiile în care zona este monument istoric. Terenul, de altfel, aşa cum a publicat Jurnalul Naţional, este proprietatea SC Domino 94 Impex SRL, cea care a intrat în mare parte în posesia celor şapte hectare care au aparţinut în perioada comunistă de BTT. Pentru că este vorba despre un monument istoric, orice intervenţie se va realiza doar în baza unei autorizaţii de construire, act care nu a fost emis pentru clubul de fiţe. Procurorul care a emis ordonanţa cu pricina dispune restabilirea situaţiei anterioare săvârşirii infracţiunii constând în demolarea construcţiilor realizate fără nici un fel de autorizaţie. Măsura trebuia aplicată de cei de la Poliţia Sector 1 - S.I.F, unde de altfel lucrurile s-au şi împotmolit.

În ceea ce privişte terasa proaspăt inaugurată, Fără Fiţe, conform declaraţiilor lui Radu Popa, şeful ALPAB, sosit într-un final la şedinţa de Consiliu, aceasta aparţine lui Fernando Enciu, cel care are şi o fundaţie în Herăstrău, unde intenţiona să construiască în urmă cu ceva ani un hotel pe malul lacului, autorizaţia în prima fază fiindu-i dată de primarul general Traian Băsescu. Subiectul a fost pe larg tratat de Jurnalul Naţional, în urma anchei Fernando abandonând proiectul.

×