x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator (P) 380 de copii defavorizati din toata tara au primit daruri de la Mos Craciun

(P) 380 de copii defavorizati din toata tara au primit daruri de la Mos Craciun

13 Dec 2015   •   13:08
(P) 380 de copii defavorizati din toata tara au primit daruri de la Mos Craciun

Fundatia Vodafone Romania si Radio Romania au organizat, pentru al patrulea an consecutiv, un concert caritabil la Sala Radio din Bucuresti. In cadrul evenimentului, care a avut loc sambata, 12 decembrie, 380 de copii, cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani, din centre sociale, centre de plasament si centre de zi sustinute financiar de Fundatia Vodafone Romania, au primit cadouri de la Mos Craciun. Spectacolul a fost sustinut pro-bono de mai multi artisti romani: Proconsul, Stage Academy & Lora si Corul de copii Radio Romania.

Spectacolul de la Sala Radio a fost punctul culminant al programului “Scrisori pentru Mos Craciun”, cel mai amplu program de voluntariat al Fundatiei Vodafone Romania. Incepand cu luna noiembrie, sub indrumarea unui Spiridus, copiii din centre sociale, centre de plasament si centre de zi din Bucuresti, Sibiu, Costesti (Arges), Giurgiu, Ramnicu Sarat, Nicoresti (Galati), Priponesti (Galati), Buftea, Ilimbav (Sibiu), Slobozia si Harseni (Brasov) i-au scris Mosului si i-au spus ce isi doresc sa primeasca de Craciun. Scrisorile rezultate au fost incarcate intr-o aplicatie, iar de acolo angajatii Vodafone au ales copilul caruia sa-i indeplineasca dorintele. Sambata, 12 decembrie, dupa spectacol, copiii si-au primit cadourile in foyer-ul Salii Radio si au avut ocazia sa-i intalneasca pe cei care si-au asumat in acest an rolul de Mos Craciun.

“Scrisori pentru Mos Craciun este o poveste adevarata initiata in 2010 din dorinta de a oferi micilor beneficiari ai programelor Fundatiei Vodafone Romania cadourile de Craciun pe care acestia si le doresc. Este unul dintre cele mai emotionante proiecte derulate de Fundatia Vodafone Romania pentru ca reuneste visele a sute de copii cu daruirea si atasamentul angajatilor care, an de an, isi iau in serios rolul de Mos Craciun”, a spus Angela Galeta, Director, Fundatia Vodafone Romania.



“Radio Romania sustine pentru al patrulea an consecutiv aceasta initiativa minunata. Ne bucuram de fiecare data sa vedem Sala Radio plina de sute de copii fericiti, in preajma Sarbatorilor de iarna. Le multumim inca o data artistilor cu suflet mare, care au inteles ca, prin gestul lor, pot oferi momente de neuitat acestor copii fara posibilitati materiale”, a declarat Ruxandra Sararu, membru in CA al Societatii Radio Romania.

Dintre dorintele exprimate de copii in scrisorile catre Mos Craciun se regasesc: diverse articole de imbracaminte, incaltaminte, masinute cu telecomanda, elicoptere, ghiozdane echipate complet, truse de pictura, undita de pescuit, trompeta sau chitara, laptop de jucarie si, nu in ultimul rand, sanatate pentru ei si pentru toti cei ce le sunt apropiati. Multi dintre copii au cerut, anul acesta, un cadou simbolic si pentru sora sau fratele mai mic si au tinut sa il intrebe pe Mos Craciun despre renii lui si despre cum e viata la Polul Nord.



Cei 380 de copii care au fost invitati la spectacolul de la Sala Radio sunt beneficiarii celor 9 ONG-uri partenere ale Fundatiei Vodafone Romania: Asociatia Hercules, Fundatia Edelweiss, Fundatia de Sprijin Comunitar, Fundatia Dezvoltarea Popoarelor, Fundatia Mereu Aproape, Fundatia Pact, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei, Asociatia SOS Satele Copiilor Romania, Fundatia Chance for Life ai Complexulului de Servicii pentru Protectia Copilului Urziceni si ai Centrului de Plasament nr. 3 Slobozia si Bordusani.
 

×