x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pacient D. Funeriu

Pacient D. Funeriu

de Luiza Moldovan    |    03 Aug 2014   •   16:26
LA VIE EN MOV
Pe Daniel Funeriu nimeni nu l-a suspectat vreodată c-ar suferi de boala incurabilă a inteligenţei. Sau, dac-ar fi să aibă vreo boală incurabilă, alta ar fi aceasta, nu inteligenţa. Se spune despre un om că e prost de moare. E posibil să fie şi cazul lui Funeriu, deşi omul ar trebui supus unor controale specializate, care să impună cruntul diagnostic, nu aşa, să ne riscăm noi, de la noi.

Se mai spune despre cineva că e prost de pute. Acuma ştiu de unde miroase la noi pe scară! Vine de la pe-me-pe şi se numeşte Funeriu, deşi nici asta nu poate fi probată sută la sută, trebuie identificată cu exactitate provenienţa dârei, iar asta impune să se facă nişte angajări şi nu sunt bani pentru asta, deci nu putem decât presupune că dâra vine de la pe-me-pe. Deşi pute rrrrrău de tot. 

Acuma, sincer, revenind, dacă eşti pe moarte, de inteligent ce eşti, şi moartea geme să te dai jos de pe ea, te dai şi zici “scuze” într-un  mesaj postat pe feisbuc pe care nu-l mai crede nimeni. Toţi cred deja că eşti inteligent de mori. Sau de puţi.

Eu nu l-am suspectat niciodată pe Înalt Prea Sfinţia Sa, Funeriu, de vreo boală incurabilă şi d-aia n-am avut nici o emoţie când am auzit ce-i poate mintea. Poate că omul în soldă… ăăăă…. umanoidă se droghează! Adică vreau să spun, poate că membrul pe-me-pe în soldă umanoidă  se droghează. O fi sub influenţa vreunui narcotic, ceva. Vreo stupefiantă, vreo ceva, care să-i ţină sub control durerile cauzate de boala incurabilă sub imperiul căreia se află. Altfel nu pot să-mi explic asta cu “dragă Rusie”.

Pe bune, cu ce se tratează omul ăsta, că vreau şi eu să fiu aşa high! Omul ăsta în soldă umanoidă e super-wow şi, sincer, îl invidiez pentru stările lui. Vreau să ştiu ce dealer are, să-l sun şi io. Pentru că, se pare că realitatea lui Funeriu e alta decât realitatea noastră, a celorlalţi. Omul e dus cu pluta mai departe de geamandură, iar cine se revoltă nu înţelege cât de gravă e situaţia intelectuală a sărmanului nostru concetăţean, care, tocmai în aceste vremuri grele, are nevoie urgentă de un umăr pe care să se sprijine.

Aud de compatrioata Udrea c-ar fi plecat în concediu tocmai în această perioadă. E posibil ca, odată, mâţa plecată de acasă, şoarecii să se apuce să joace pe masă. Şi nu orice, ci nişte liniuţe care, odată inspirate, să te facă high de tot şi să nu mai vezi nimic din tot ce te-nconjoară. Nici măcar cât eşti de inteligent.

×