x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pacienții răniți în atacul de la Săpoca sunt transferați la patru spitale din Capitală

Pacienții răniți în atacul de la Săpoca sunt transferați la patru spitale din Capitală

18 Aug 2019   •   12:15
Pacienții răniți în atacul de la Săpoca sunt transferați la patru spitale din Capitală

Cei nouă pacienţi de la la Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă Săpoca, răniţi în noaptea de sâmbătă spre duminică, sunt transferaţi la patru spitale din Capitală, după cum a precizat şeful UPU Buzău, medicul Adrian Zoica. Aceasta a precizat că trei din cei nouă pacienţi au răni grave. "Toţi cei nouă pacienţi au fost transferaţi la patru spitale din Capitală - Bagdasar, Floreasca, Municipal şi Pantelimon, doi cu elicoptere SMURD, trei cu ambulanţele, iar alţi patru cu autospeciale pentru victime multiple".

Decizia de transfer a fost luată deoarece spitalul din Buzău nu are secţie de neurochirurgie. Doi dintre pacienţi sunt transferaţi la Spitalul Floreasca, alţi doi la Spitalul Sf. Pantelimon, trei la Spitalul Bagdasar şi doi la Spitalul Universitar.

Un pacient de la Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă Săpoca, judeţul Buzău, a omorât noaptea trecută patru pacienţi şi a rănit alţi nouă cu un stativ de perfuzie. Carnagiul a avut loc în saloanele 208 şi 209 ale Spitalului din Săpoca unde se aflau mai multe persoane sedate sau imobilizate la pat.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: sapoca atac pacienti raniti