x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Păcuraru se ceartă pe numărul sindicaliştilor

Păcuraru se ceartă pe numărul sindicaliştilor

de Catalin Pruteanu    |    29 Feb 2008   •   00:00

Ministrul Muncii, Paul Păcuraru, consideră că greva de avertisment de astăzi a sindicaliştilor din administraţia publică este “o manipulare politică” şi că asemenea acţiuni, “care afectează interesul public, sunt consecinţa unor jocuri politice, în condiţiile în care funcţia publică a fost creată tocmai pentru a se situa în afara intereselor politice”.


Ministrul Muncii, Paul Păcuraru, consideră că greva de avertisment de astăzi a sindicaliştilor din administraţia publică este “o manipulare politică” şi că asemenea acţiuni, “care afectează interesul public, sunt consecinţa unor jocuri politice, în condiţiile în care funcţia publică a fost creată tocmai pentru a se situa în afara intereselor politice”. Mai mult, Păcuraru, a cărui demisie a fost cerută de sindicalişti, susţine că Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) are doar “8.500 de membri, şi nu 40.000, aşa cum eronat este specificat în comunicatul de presă remis media”. Ministrul susţine că în cadrul întâlnirii pe care a avut-o marţi cu reprezentanţii funcţionarilor publici toate problemele au găsit un răspuns favorabil la Ministerul Muncii. Problemele sunt avizarea proiectului de hotărâre de guvern privind cariera funcţionarilor publici, susţinerea modificării grilei de salarizare, astfel încât să fie eliminate discrepanţele dintre minimul şi maximul grilei, precum şi reevaluarea incompatibilităţilor pentru unele categorii de funcţionari publici.

 

“BALIVERNE”. În replică, preşedintele FNSA Valer Suciu consideră că Paul Păcuraru “este în eroare totală”. “N-avem 40.000 de membri, ci 43.000 de membri cotizanţi. Spune tot felul de baliverne, că el a rezolvat treburile mari. O fi rezolvat, dar pe noi nu ne-a chemat la negocieri. Suntem cea mai mare federaţie din sectorul administraţiei publice. Avem reprezentativitate atât la nivel naţional, pe administraţia publică în general, cât şi pe administraţia publică la nivel local. Am solicitat ieri primului ministru să-l demită pentru gafele de nedescris pe care le-a făcut şi le face în continuare şi pentru caracterul discriminatoriu pe care-l aplică privind dialogul social. El discută numai cu sindicatele de cabinet, la mica înţelegere”, a declarat pentru Jurnalul Naţional preşedintele FNSA.
Potrivit lui Suciu, circa 40.000 de funcţionari publici au fost astăzi în grevă de avertisment. Următoarea acţiune de prostest va fi greva generală, începând cu 11 aprilie. “Până la 15 martie adunăm semnături pentru greva generală. Avem aproximativ 19.000 de semnături şi avem nevoie de 29.000”, ne-a declarat Valer Suciu.

×
Subiecte în articol: observator