x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Palatului Ştirbei aşteaptă semnătura ministrului Culturii.

Palatului Ştirbei aşteaptă semnătura ministrului Culturii.

21 Iun 2011   •   21:00

Calea Victoriei, Palatul Stirbei, in miez de iunie... O inedita sedinta foto, care are loc in impozanta constructie in stil neoclasic, scoate, pentru scurt timp, din conul de umbra, fosta resedinta a domnitorului Barbu Stirbei si trage un semnal de alarma asupra indiferentei autoritatilor, care tergiverseaza, de peste cinci ani, un proiect ambitios de modernizare a palatului.

"Am vrut sa atrag atentia, prin aceasta sedinta foto asupra poten­tia­lului extraordinar pe care aceasta cla­dire emblematica il are pentru re­vi­gorarea Caii Victoriei, dar care este ig­norat, in mod inexplicabil, de au­toritati", explica Corina Vintan, CEO Links Associates - compania care se ocupa de imaginea Palatului Stirbei.

Palatul Stirbei a fost cumparat in 2005 de omul de afaceri Ovidiu Popescu, cu 11 milioane de euro, planul sau fiind sa il reabiliteze si sa-l integreze intr-un complex multifunctional, care va include un corp rezidential, spatii comerciale, cinematografe si restaurante. Totul concentrat in jurul palatului, care va gazdui galerii de arta si boutique-uri. Pe scurt, un concept imobiliar avangardist pentru Bucuresti, in valoare de 120 de milioane de euro, similar cu multe proiecte care au schimbat fata marilor metropole.

Cu toate ca a primit toate avizele comisiilor de specialitate de la Ministerul Culturii si Primaria Generala a Capitalei, proiectul Stirbei - realizat de arhitectul Vladimir Arsene – asteapta de sase luni semnatura ministrului Culturii, Kelemen Hunor.

Proiectul Stirbei a fost analizat in mai multe randuri in cadrul comisiilor de specialitate de la Ministerul Culturii, primind de doua ori avizul favorabil a Sectiunii de Urbanism a CNMI (Comisia Nationala a Monumentelor Istorice) si de trei ori avizul favorabil al CNMI. Pe langa avizele comisiilor de la Ministerul Culturii, proiectul de la Palatul Stirbei a mai primit Avizul Comisiei Tehnice de Urbanism si Amenajarea Teritoriului a PMB, avizul Comisiei Tehnice de Circulatie, Avizul Comisiei de Coordonare, Avizul de Oportunitate din partea Directiei de Urbanism din Primaria Capitalei, precum si alte avize tehnice.

×