x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pana de curent majora in Bucuresti! Mai multe zone ale Capitalei fara lumina

Pana de curent majora in Bucuresti! Mai multe zone ale Capitalei fara lumina

01 Noi 2017   •   17:12
Pana de curent majora in Bucuresti! Mai multe zone ale Capitalei fara lumina

UPDATE Toţi consumatorii afectaţi de avaria produsă în staţia Transelectrica au fost realimentaţi până la ora 17:40, anunţă Transelectrica. 

"Până la ora 17:40 au fost realimentaţi în mod operativ toţi consumatorii afectaţi. În acest moment s-a revenit într-o schemă de funcţionare stabilă din punct de vedere al alimentării sigure a consumatorilor", se menţionează într-un comunicat al companiei. 

 

Miercuri seara, în jurul orei 16:40, curentul s-a oprit în mai multe zone din București. Mai multe cartiere din nordul şi estul Capitalei sunt afectate, miercuri după-amiaza, de o pană de curent, produsă din cauza unei avarii la o staţie Transelectrica. 

"Miercuri, 1 noiembrie, la ora 16:44, s-a înregistrat o avarie în reţeaua Transelectrica, fiind afectate mai multe cartiere din zona de est şi de nord a Capitalei. În acest moment, se lucrează pentru realimentarea cât mai rapidă a tuturor consumatorilor afectaţi", precizează reprezentanţii Transelectrica pe pagina de Facebook a companiei. 

E-Distribuţie Muntenia menţionează că avaria a afectat alimentarea unor staţii de transformare pe care le operează şi că în prezent se lucrează pentru alimentarea clienţilor, fie cu ajutorul sistemelor automate fie prin manevre de telecontrol. 

"În după-amiaza zilei de 1 noiembrie 2017, a apărut un defect în reţeaua de electricitate din zona Bucureşti, nu în instalaţiile E-Distribuţie Muntenia. Aceasta a afectat alimentarea unor staţii de transformare operate de E-Distribuţie Muntenia în partea de nord şi de est a Bucureştiului. E-Distribuţie Muntenia lucrează pentru alimentarea clienţilor, fie cu ajutorul sistemelor automate fie prin manevre de telecontrol", se precizează într-un comunicat al companiei. 

Totodată, Metrorex a anunţat că circulaţia metroului nu a fost afectată în urma penei de curent, însă au existat probleme cu iluminatul peroanelor în staţiile Iancului şi Pipera, care au fost deja remediate. 

"Urmare a penei de curent înregistrată miercuri în Bucureşti, Metrorex face precizarea că au existat probleme cu iluminatul peroanelor în staţiile Iancului şi Pipera. Problemele au fost remediate. Circulaţia trenurilor de metrou nu a fost afectată", anunţă Metrorex. 

Pe 21 octombrie, la ora 4:32, a avut loc o avarie în staţia electrică 220/110/10 kV Fundeni, în urma căreia cartierele bucureştene Obor şi Fundeni, precum şi o parte din localităţile Otopeni, Afumaţi şi Fundeni au rămas fără energie electrică. 

Potrivit unor surse din domeniu, avaria de miercuri s-a produs la aceeaşi staţie.AGERPRES/(AS-autor: Nicoleta Gherasi, editor: Mariana Nica)

 

×
Subiecte în articol: pana de curent