x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Papa, deschis ideii de a media în criza din Venezuela dacă ambele părţi o vor solicita

Papa, deschis ideii de a media în criza din Venezuela dacă ambele părţi o vor solicita

05 Feb 2019   •   22:08
Papa, deschis ideii de a media în criza din Venezuela dacă ambele părţi o vor solicita

Papa Francisc a declarat marţi că este deschis ideii de a juca un rol de mediator în Venezuela numai dacă i se va solicita acest lucru de către ambele părţi angrenate în criza politică, relatează dpa.

Luni, preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a declarat că i-a scris papei, invitându-l să faciliteze dialogul între el şi opoziţie.

"Voi deschide scrisoarea. Voi vedea ce poate fi făcut, dar condiţiile iniţiale sunt că ambele părţi trebuie să o ceară", a declarat Suveranul Pontif la întoarcerea dintr-o călătorie în Emiratele Arabe Unite.

Preşedintele Adunării Naţionale, Juan Guaido - pe care SUA, mai multe naţiuni europene şi puteri sud-americane l-au recunoscut drept preşedinte interimar - a refuzat negocierile cu Maduro, cerându-i în schimb să renunţe la putere.

Francisc este primul papă care provine din America latină, iar adjunctul său, cardinalul secretar de stat Pietro Parolin, a fost ambasador al Vaticanului la Caracas.

Săptămâna trecută, papa a refuzat să-i ţină partea lui Maduro sau lui Guaido, afirmând că el susţine "întregul popor venezuelean" şi exprimând preocupări privind riscul de "vărsare de sânge".AGERPRES

×
Subiecte în articol: papa francisc mediator venezuela