x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Papa Francisc a comparat avortul din cauza malformaţilor copilului cu nazismul

Papa Francisc a comparat avortul din cauza malformaţilor copilului cu nazismul

02 Aug 2018   •   16:45
Papa Francisc a comparat avortul din cauza malformaţilor copilului cu nazismul

Papa Francisc a comparat avortul, făcut pentru a evita naşterea unui copil cu malformaţii, cu încercarea nazismului de a purifica rasa, potrivit CNN.

În timpul unui discurs adresat unei delegaţii a Asociaţiei Familiale din Italia, în Roma, sâmbătă, Papa Francisc a introdus şi credinţa bisericii, potrivit căreia o adevărată familiei este formată dintr-un bărbat şi o femeie.

Comentariile Suveranului Pontif au fost confirmate de Vatican după întâlnire.

“Am auzit că este la modă, sau cel puţin obişnuit, ca atunci când în primele luni de sarcină se fac studii pentru a vedea dacă bebeluşul este sănătos sau dacă are ceva, prima propunere este: hai să scăpăm de el”, a spus Papa Francisc.

“Spun asta cu durere. În ultimul secol, întreaga lume a fost scandalizată în legătură cu ce a făcut nazismul pentru a purifica rasa. Astăzi facem la fel, dar acum cu mănuşi albe.”

În timpul programelor de purificări naziste, sute de mii de oameni au fost sterilizaţi cu forţa şi zeci de mii de copii au fost omorâţi într-o încercare de a “curăţa” populaţia de cei cu dizabilităţi fizice sau cognitive.

“Astăzi, este greu să spun asta, vorbim de familii diversificate: diferite tipuri de familii. Este adevărat că << familie >> este un cuvânt analogic, pentru că vorbim de familii de stele, familii de copaci, familii de animale... este un cuvânt analogic. Dar familia umană după chipul lui Dumnezeu, femeia şi bărbatul, este singura. Este singura. Un bprbat şi o femeie pot să nu fie credincioşi: dar dacă se iubesc unul pe altul şi se unesc prin mariaj, sunt după chipul lui Dumnezeu, chiar dacă nu cred”, a spus Papa.

×