x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Papa Francisc spune că modul în care tratăm refugaţii este "un test de umanitate"

Papa Francisc spune că modul în care tratăm refugaţii este "un test de umanitate"

21 Aug 2017   •   16:48
Papa Francisc spune că modul în care tratăm refugaţii este "un test de umanitate"

Papa Francisc cere liderilor lumii să facă mai multe pentru a ajuta refugiaţii şi migranţii, într-o încercare de a pune presiune pe politicieni pentru a îmbunătăţi ceea ce el numeşte “lamentabila” situaţie cu care se confruntă oamenii care fug de conflict, scrie The Independent.

Intervenţia sa a venit după ce Vaticanul a publicat documente detaliate despre cum statele ar trebui să abordeze criza refugiaţilor. Papa cere ca migranţii şi refugiaţii să primească mai mult sprijin în fiecare etapă a călătoriei lor, inclusiv în ţările în care ajung. De asemenea, Papa Francisc propune crearea de coridoare umanitare pentru persoanele care încearcă să scape de război.

Statele ar trebui să facă mai multe pentru a ajuta refugiaţii să îşi găsească un loc de muncă sau să se integreze în sistemul educaţional, conform dorinţelor Papei Francisc. Acesta a făcut apel la naţiunile bogate pentru a oferi ajutorul ţărilor care se confruntă cu criza refugiaţilor.

ONU estimează că 56% dintre oameni se află în Africa şi Orientul Mijlociu, de cele mai multe ori în ţări cu probleme legate de infrastructură şi resurse deficitare la o populaţie în creştere. Doar 17% dintre migranţi şi refugiaţi se află în Europa, mai scrie sursa citată.

Papa Francisc a condamnat şi în trecut ceea ce el numeşte “globalizarea indiferenţei”, după ce a vizitat o tabără a migranţilor în Italia. Ulterior, acesta a spus că modul în care ne ocupăm de criza refugiaţilor este “un test al umanităţii noastre”.

×