x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Papici: Un procuror a vrut ca Dragnea să fie arestat preventiv. Noi dezvăluiri din dosarul Referendumului

Papici: Un procuror a vrut ca Dragnea să fie arestat preventiv. Noi dezvăluiri din dosarul Referendumului

17 Oct 2013   •   13:18
Papici: Un procuror a vrut ca Dragnea să fie arestat preventiv. Noi dezvăluiri din dosarul Referendumului

Fostul şef al Secţiei I a DNA, Lucian Papici, a dezvăluit într-un interviu acordat publicaţiei Kamikaze, că procurorul Gheorghe Bocşan ar fi vrut ca vicepremierul Liviu Dragnea să fie arestat preventiv.

"(...) domnul procuror Gheorghe Bocşan avea o viziune, părea foarte determinat. Încet-încet ceilalţi procurori au renunţat să se implice şi a rămas doar colega Mariana Alexandru, adjuncta mea şi procurorul Bocşan. Şi procurorul Bocşan l-a pus pe Dragnea sub acuzare, a făcut învinuiri în dosar, ba chiar i-a zis lui Morar la un moment dat că oare n-ar trebui să-l ducă pe Dragnea la arestare preventivă! Deci părea foarte determinat să-şi facă bine cercetarea", a explicat Lucian Papici cum a decurs intrumentarea acestui dosar.

În interviul din revista Kamikaze, Papici vorbeşte despre un dosar aflat în curs de soluţionare la instanţă, dosar la care el a lucrat.
 
"Eu eram în concediu în vara lui 2012 când Daniel Morar (pe atunci şeful DNA, n.r.) m-a sunat că trebuie să mă întorc neapărat din vacanţă căci sunt informaţii copleşitoare din partea serviciilor, cum că se pregăteşte o fraudă de proporţii la referendum şi că va trebui să facem o investigaţie preliminară. Nu mi-a prea convenit, dar am venit, eram şeful secţiei", declară fostul şef al Secţiei I a DNA.
 
Papici a precizat că a ajuns să preia acest dosar, după ce Gheorghe Bocşan a dat semne că nu mai doreşte să continue.

"Peste ceva timp însă, Morar mă cheama şi-mi spune: . Bocşan a condus foarte bine dosarul până la Dragnea, fraudele de la secţiile de votare sunt investigate de el. Dar lipsea clu-ul acestui dosar, cine i-a influenţat pe aceşti aranjori de la secţiile de votare, implicarea lui Dragnea. La scurt timp chiar Bocşan m-a anunţat că renunţă, pentru motive personale, pe care nu are sens sa le discut aici. Să zicem că şi-a pierdut benzina pe parcurs. Eu cred că mai degrabă i-a găurit cineva rezervorul. Şi atunci m-a chemat Morar pe mine să preiau dosarul, în faza lui cea mai grea, respectiv formularea acuzării în sarcina lui Dragnea", a mai spus Lucian Papici.
 

 

 

×