x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Paramedicii SMURD din Hunedoara intervin cu costume de zugrav la posibilele cazuri de coronavirus

Paramedicii SMURD din Hunedoara intervin cu costume de zugrav la posibilele cazuri de coronavirus

18 Mar 2020   •   16:28
Paramedicii SMURD din Hunedoara intervin cu costume de zugrav la posibilele cazuri de coronavirus

Paramedicii SMURD din Hunedoara intervin cu costume de zugrav sau de vopsitor auto, la posibilele cazuri de coronavirus, pentru că nu mai au echipamente de protecţie, scrie Mediafax.

Situaţia s-a întâmplat la Simeria, unde salvatorii şi-au cumpărat costume de zugrav, de teamă să nu se infecteze, însă aceste costume îi ajută doar psihologic.

„A fost un singur caz, la modulul de la Simeria, în care cei de pe tura de serviciu şi-au cumpărat din bani proprii aceste costume de zugrav pentru că le-a fost pur şi simplu teamă pentru că s-au dus, îmbrăcaţi cu aceste costume, la un caz anunţat prin 112 că este suspect de coronavirus. ( …) Acele costume i-au ajutat psihologic. Bine e că s-a confirmat că acel pacient care era suspect de coronavirus este negariv”, a declarat Petre Mărginean, director Salvital SMURD Hunedoara.

Întrebat dacă paramedicii puteau refuza intervenţia, şeful Salvital SMURD a declarat că le-a cerut echipajelor să nu facă acest lucru pentru că există riscul să rămână descoperite cazurile pentru situaţii de urgenţă.

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Hunedoara, cei 84 de paramedici din această asociaţie vor primi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului echipamente speciale de protecţie.

„După emiterea decretului, de luni, automat, tot ce înseamnă dotare tehnică sau materială, a dispus prefectul să o facă ISU Hunedoara. ISU ştie că trebuie să o facă. Acum, e o problemă de ore, sau poate chiar au plecat, să vină acele costume de protecţie pentru mai multă lume, nu doar pentru Salvital. În acest moment, încă nu au. Doar cei de la Salvital SMURD nu au costume”, a declarat Lucian Morogan, reprezentant Prefectura Hunedoara.

Potrivit autorităţilor, în Hunedoara, miercuri dimineaţa, 23 de persoane din judeţ erau confirmate cu coronavirus, dintre acestea şapte fiind externate, 726 de persoane se aflau în autoizolare la domiciliu, iar 46 de oameni erau în carantină.

 

×