x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Parcările Dalli, jaf la drumul mare!

Parcările Dalli, jaf la drumul mare!

de Mara Raducanu    |    16 Iul 2008   •   00:00

SCRISOARE DE LA UN CITITOR
În minunata noastră Capitală, de altfel, pentru necunoscători ­ una care se vrea a fi şi europeană, totul se rezumă la plătit taxe. Bineînţeles din buzunarul nostru! Dacă respirăm (deşi Bucureştiul cam miroase a poluare), scoatem banul, dacă circulăm cu maşina, scoatem banul, dacă vrem să ne parcăm autoturismul, scoatem banul…

SCRISOARE DE LA UN CITITOR
În minunata noastră Capitală, de altfel, pentru necunoscători ­ una care se vrea a fi şi europeană, totul se rezumă la plătit taxe. Bineînţeles din buzunarul nostru! Dacă respirăm (deşi Bucureştiul cam miroase a poluare), scoatem banul, dacă circulăm cu maşina, scoatem banul, dacă vrem să ne parcăm autoturismul, scoatem banul… Cred că am ajuns să plătim dări doar pentru simplul fapt că existăm şi că sîntem români. Aşa se explică faptul că parcările firmei Dalli Exim SA, înfiinţată în 1993 de omul de afaceri Dorin Cocoş, s-au transformat în adevărate vaci de muls, arzîndu-l la buzunar pe bietul om, care de bine, de rău trebuie să-şi parcheze maşina pe undeva. Scrisoarea pe care domnul Dan Măchiţă a trimis-o la redacţia ziarului nostru vorbeşte exact despre problema parcărilor şi despre jaful la drumul mare făcut de firma lui Cocoş.


INCREDIBIL, DAR ADEVĂRAT! Iată ce ne relatează cititorul: "Avînd serviciul în apropierea Pieţei Matache, parcam dimineaţa maşina proprietate personală pe Calea Griviţei, în dreptul Agenţiei CFR sau a firmei Rădăcini, care se află vizavi. În jurul datei de 01.06.2008, pe ambele sensuri de mers din această zonă pe banda 1 de circulaţie au fost trasate cu vopsea locuri de parcare şi au fost amplasate panouri inscripţionate cu «Parcare cu plată timp limitat 1 oră», panouri ale firmei Dali. În aceste condiţii mă văd nevoit să caut dimineaţa alt loc de parcare, care şi aşa sînt puţine în această zonă, pentru că nu îmi permit să plătesc în fiecare zi taxa de parcare pentru 8 ore. Vă rog să-mi comunicaţi punctul dumneavoastră de vedere privind legalitatea amplasării unei parcări private pe banda 1 pe ambele sensuri de circulaţie ale unei artere destul de aglomerate cum este Cale Griviţei şi măsurile ce urmează să le luaţi în cazul în care s-a comis, să-i spunem "bland", o greşeală. Eu înţeleg interesele firmei Dali şi a acţionarilor din spatele acestei firme de a se îmbogăţi peste noapte amplasînd panouri pe arterele Bucureştilui dar ce se va întîmpla dacă vor apărea şi alţi solicitanţi care vor transforma benzile de circulaţie în parcări private? Dacă firma Dali într-adevăr vrea să-şi dezvolte activitatea, ar fi fost mai corect să cumpere un teren pe care să-şi amenajeze locuri de parcare, care şi aşa sînt puţine în Bucureşti."


RĂSPUNS "LA OBIECT". Sîntem siguri că răspunsul domnului Gheorghe Udrişte(aflat la una dintre ultimele lui semnături), director în cadrul Direcţiei Transporturi Drumuri şi Sistematizarea Circulaţiei, "l-a lămurit" pînă peste cap pe Dan Măchiţă. Probabil, domnul Udrişte a vrut să pară spiritual, inteligent şi la obiect pe problema în cauză, dar nu i-a prea ieşit. Iată argumentele acestuia vizavi de problema cititorului nostru. "La parcările publice de interes general din zona la care faceţi referire a fost introdus regimul de plată în scopul menţinerii unui grad cît mai ridicat al rotaţiei utilizatorilor. Din verificările efectuate după introducerea acestui regim s-a constatat faptul că numărul de locuri de parcare libere a crescut. Accesul în zonă se poate realiza facil cu toate tipurile de mijloace de transport public (autobuz, troleibuz, tramvai, metrou)". Concluzia?! – Stimate domn, plătiţi "conştiincios" în continuare. Din răspunsul lui Gheorghe Udrişte rezultă faptul că sîntem pe drumul cel bun. Trebuie doar să găsim luminiţa de la capătul parcărilor Dalli.

Citiţi aici răspunsul domnului Gheorghe Udrişte -format pdf

×
Subiecte în articol: observator