x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Parcările subterane din centrul Capitalei, mărul discordiei

Parcările subterane din centrul Capitalei, mărul discordiei

de Monica Andrei Capatos    |    29 Oct 2010   •   00:00

Circul pe roate s-a mutat la sedinţa Consiliului General al Capitalei.



Cinci ore s-au tiganit ca la usa cortului. S-au facut porci, jegosi, nesimtiti, ipocriti, s-au amenintat, au vrut la un moment dat sa-si puna scaunele in cap. Asa s-au comportat alesii locali la sedinta de astazi a Consiliului General al Capitalei care la ora transmiterii acestei stiri inca nu a luat sfarsit. Pentru a se incarca de energie si a mai cauta cuvinte elevate au avut nevoie de doua pauze. N-au cazut la pace pe nici un subiect, gasca PDL - PRM cu cea a PSD si PNL. Punctul culminant a fost aprobarea a cinci proiecte de vizau realizarea in parteneriat public privat a cinci parcari subterane in Bucuresti. Zonele stabilite sunt Piata Dorobanti, Alba Iulia, Walter Maracineanu, Edgar Quinet si Charles de Gaulle.Consilierii PNL si PSD au declarat de la bun inceput ca nu sunt de acord cu aceste parcari pentru simplu motiv ca preturile la care au fost evaluate sunt foarte mari. Constructia unui loc de parcare in centrul Capitalei poate ajunge la 75.000 de euro, aprope cat un aparatemnt cu doua camere.

Pentru a-si recupera banii, investitorii vor pune taxe mari pe locurile de parcare. Daca luam in calcul adunarile si scaderile celor de la PSD, un bucustean daca va vrea sa parcheze masina in buricul targului va scoate din buzunar un euro pe ora. Pe fondul acestor discutii spiritele s-au incins intre Victor Stan, consilier PSD, si Calin Murg, presedintele de sedinta al Consiliului General, membru PDL. Limbajul folosit de cei doi a fost unul de maidan, fiind folosite expresii precum sau . Dupa tambalaul de rigoare s-a trecut la ordinea de zi. Alesii locali n-au fost de acord ca accepte pe lista suplimentara o hotarare privind organizarea unei licitatii pentru 262 de strazi din Sectorul 4 care de luni vor ramane fara servicii de salubrizare, contractul dintre REBU si Primaria Sectorului 4 expirand. Astfel, gunoiul va zace pe strazi dintr-o simpla ambitie a alesilor locali. Revenind la ordinea de zi, dupa ce si-au pus poalele-n cap, consilierii au respins parcarea subterana de la Piata Dorobanti. Surpriza, doi membri PDL n-au ridicat mana la semnalul dat asa cum promisesera. S-a cerut imediat pauza, consilierii PDL au fost convocati de urgenta la sedinta, telefoanele au inceput sa sune, pe unul din fire fiind evident si presedinta lor pe Bucuresti, Elena Udrea.

Dupa o cearta cu usile inchise, s-au intors la sedinta si au votat celelalte proiecte de parcari, propunand ca la sfarsit sa se mai faca o alta pentru a fi aprobata si cea din Dorobanti. Au fost de acord pana la urma si cu banii suplimentari pentru reabilitarea si moderrnizarea Stadionului Lia Manoliu. La momentul transmiterii acestei stiri, nici prima sedinta nu se terminase, normal pe ordinea de zi fiind trecute 64 de proiecte.

×
Subiecte în articol: observator