x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Parcul Bordei, declarat de utilitate publică

Parcul Bordei, declarat de utilitate publică

de Veronica Micu    |    23 Sep 2008   •   00:00
Parcul Bordei, declarat de utilitate publică

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, astăzi, proiectul de lege privind declararea de utilitate publică a Parcului Bordei. Actul normativ a fost adoptat de plen cu 172 de voturi pentru, 48 împotrivă şi 8 abţineri.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, astăzi, proiectul de lege privind declararea de utilitate publică a Parcului Bordei. Actul normativ a fost adoptat de plen cu 172 de voturi pentru, 48 împotrivă şi 8 abţineri.



SPRIJIN. Iniţiatorul legii, senatorul conservator Marius Marinescu, a susţinut importanţa aprobării şi de Camera inferioară a Parlamentului a actului normativ, aducând în sprijinul afirmaţiilor sale, la tribuna plenului, un tablou care prezenta o imagine a Parcului Bordei.
El a solicitat sprijinul presei pentru a afişa, în toate parcurile şi locurile publice, lista cu numele tuturor parlamentarilor care, la votul final din Camera Deputaţilor, vor vota împotriva actului normativ. Proiectul de lege a fost susţinut, în cadrul dezbaterilor generale, de parlamentarii PSD, PC, dar şi de cei ai PRM şi PNL. „Aştept demult să ajungă în plenul Camerei acest proiect de lege. Este cunoscut ce se dorea să se întâmple cu Parcul Bordei. Presiunile care au fost făcute de PSD, PC şi de organizaţiile nonguvernamentale l-au determinat pe fostul primar general al Capitalei să propună schimbul de terenuri. Cel care, teoretic, fusese îmbogăţit nejustificat a devenit şi mai bogat. Prin acest proiect de lege se doreşte redarea parcului bucureştenilor. Acest proiect este un prim pas pentru a putea să refacem zonele verzi în Bucureşti”, a declarat deputatul PSD Aura Vasile.

SCHIMB. Deputaţii PRM şi PNL au declarat şi ei că vor susţine, prin vot, proiectul de lege, iar reprezentantul Guvernului a fost de acord cu declararea de utilitate publică a terenurilor din zona Parcului Bordei. Parcul Bordei are o suprafaţă de 33.000 mp şi a trecut în luna martie din domeniul privat în cel public al Capitalei. Terenul a revenit în administraţia Primăriei Capitalei în urma unui schimb de terenuri propus de municipalitate omului de afaceri Costică Constanda, care a acceptat să primească în locul lui un teren cu aceeaşi suprafaţă în Satul Francez. Constanda a reuşit să înstrăineze, în 2006, o suprafaţă de 5.000 metri pătraţi din Parcul Bordei, pentru care are aprobat un Plan Urbanistic Zonal care permite să se ridice clădiri cu cinci etaje. Parcul a fost inaugurat în luna iunie, după două luni de lucrări care au presupus refacerea aleilor, spaţiilor verzi şi locurilor de joacă pentru copii. Pentru refacerea parcului Bordei, municipalitatea a alocat două milioane lei. .

×
Subiecte în articol: observator bordei parcul bordei