x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Parcul Gârleanu poate fi salvat

Parcul Gârleanu poate fi salvat

de Monica Andrei Capatos    |    21 Apr 2010   •   00:00

Situaţia spaţiilor verzi din Capitală este din ce în ce mai întortocheată. Dacă nu au ajuns pe mâna băieţilor deştepţi, au fost trecute pe lista de defrişare pe motiv că în Planul Urbanistic General (PUG) nu au fost încadrate corespunzător.



Un exemplu în acest sens este şi Parcul Gârleanu, din Sectorul 3, situat în zona Unirii. Spaţiul verde în suprafaţă de aproximativ 3.000 de metri pătraţi a fost retrocedat de municipalitate în 2009, în baza unei hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile. Conform documentelor depuse la dosar, zona figura ca un teren neamenajat, pe care nu era prevăzută nici o investiţie, făcând parte din domeniul privat al Capitalei. Cu alte cuvinte, putea fi retrocedat în natură.

Numai că între timp primarul Sectorului 3, Liviu Negoiţă, l-a amenajat drept spaţiu verde, fără a modifica şi încadrarea terenului din PUG. Terenul se află în subzona L4a, care permite construirea de locuinţe, şi nu V1, fapt ce ar interzice acest lucru. Pentru că proprietarul îşi cere drepturile, primarul general, Sorin Oprescu, i-a cerut edilului Liviu Negoiţă fie să despăgubească proprietarul în vederea menţinerii amenajărilor efectuate pe teren, fie să identifice un alt spaţiu pe raza Sectorului 3 care să fie dat la schimb.

×
Subiecte în articol: observator