x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Parlamentari PNL, la mitingul de la Iaşi

Parlamentari PNL, la mitingul de la Iaşi

de Cristinel C. Popa    |    15 Ian 2012   •   12:35
Parlamentari PNL, la mitingul de la Iaşi

Actiune de protest la care s-au strans peste 500 de persoane la Iasi. S-a cerut demisia lui Basescu si a Guvernului si s-a indemnat la o noua Revolutie. Din Piata Unirii, manifestantii au trecut pe la sediul PDL, unde au huiduit copios si au cerut demisia Executivului si a presedintelui, dupa care alaturi de parlamentari PNL de Iasi s-au indreptat catre Prefectura, unde deja ii asteptau jandarmii.

"Jos Guvernul, Jos Basescu", "Romania, trezeste-te!", "Arafat, roman adevarat", "Veniti cu noi ca in 22". Sunt doar cateva dintre lozincile scandate duminica la orele pranzului in Piata Unirii din Iasi, la un miting autorizat organizat de tineretul liberal. Inarmati cu zeci de pancarte ce contineau in special mesaje impotriva puterii, circa 500 de persoane au manifestat pasnic, fiind vegheate de la distanta de echipele de jandarmi sosite la fata locului.

Tineri si varstnici si-au exprimat nemultumirea fata de conditiile mizere in care s-a ajuns sa se traiasca. S-au fluturat steaguri revolutionare cu vestita gaura in loc de stema, careia i s-a adaugat si doliu. La un moment dat, pe deasupra pietei a trecut un elicopter la care unii din multime au remarcat: "A fugit Basescu!".

Printre protestatari s-au numarat revolutionari, sindicalisti Sanitas, membri ai unor asociatii locale, cum ar fi cea a persoanelor cu deficiente auditive si verbale, dar si ai uneia cu program nationalist.

×
Subiecte în articol: iasi protest