x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Parlamentul discută mutarea STS la Ministerul Afacerilor Interne. Proiectul de lege este dezbătut de urgenţă

Parlamentul discută mutarea STS la Ministerul Afacerilor Interne. Proiectul de lege este dezbătut de urgenţă

10 Feb 2014   •   08:49
Parlamentul discută mutarea STS la Ministerul Afacerilor Interne. Proiectul de lege este dezbătut de urgenţă
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Încep dezbaterile pe legea prin care Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) ar trebui să treacă în subordinea Ministerului Afacerilor Interne. Potrivit digi24.ro, proiectul de lege are cinci articole şi va fi dezbătut în regim de urgenţă.

Guvernul a avizat favorabil, săptămâna trecută, propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr.92/1996 privind organizarea şi funcţionarea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, modificarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Afacerilor Interne, precum şi a altor acte normative.

Potrivit proiectului de lege iniţiat de parlamentari ai USL, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) ar urma să se reorganizeze ca Departament de Telecomunicaţii Speciale în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), ca structură cu personalitate juridică ce va fi condusă de un secretar de stat, ajutat de trei subsecretari de stat numiţi şi eliberaţi din funcţie prin decizie a prim-ministrului.

În proiect se mai arată că la data intrării în vigoare a acestei legi MAI preia de la STS patrimoniul, bugetul, personalul şi posturile aferente.

Proiectul a fost depus la Camera Deputaţilor la începutul acestei săptămânii trecute.

×