x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Partajul secolului în România. Câţi bani trebuie să-i dea miliardarul Puiu Popoviciu soţiei sale după divorţ

Partajul secolului în România. Câţi bani trebuie să-i dea miliardarul Puiu Popoviciu soţiei sale după divorţ

30 Sep 2011   •   19:50
Partajul secolului în România. Câţi bani trebuie să-i dea miliardarul Puiu Popoviciu soţiei sale după divorţ

Omul de afaceri Puiu Popoviciu a introdus saptamana aceasta o actiune de divort care va fi solutionata de Judecatoria Sectorului 1. Termenul fixat de instanta de judecata este destul de mare, respectiv 25 ianuarie 2012. Este de presupus insa – dupa precedentele inregistrate si in cazurile altor celebritati – ca termenul va fi preschimbat si divortul dintre sotii Popovici va fi solutionat mai rapid. Mai important decat divortul in sine va fi insa partajul averii, estimata la peste 400 de milioane de euro. Practic, este vorba de divortul cu cea mai mare miza materiala cunoscuta pana acum in Romania.

Cum cei doi soti nu s-au prezentat la notar sau la mediator, este clar ca nu exista un consens in privinta divortului. Mai mult, omul de afaceri a solicitat ca procesul sa fie judecat in camera de consiliu, respectiv cu usile inchise, dorind discretie. Revenind la partaj, trebuie spus ca desi Puiu Popoviciu este cunoscut drept unul dintre cei mai bogati oameni din Romania – fiind inclus in topurile realizate de publicatiile de specialitate – nu toata averea este inregistrata pe numele sau. Astfel, potrivit revistei Business Magazin, foarte multe dintre afacerile lui Puiu Popoviciu sunt trecute pe numele mamei sale, Ligia Popoviciu. In anul 2010, omul de afaceri apare pe locul 9 in top Forbes Romania 500 miliardari, cu o avere de 400 - 420 milioane de euro.

Principalele afaceri ale lui Puiu Popoviciu

Potrivit revistei Business Magazin, principalele afaceri pe care le controleaza Puiu Popoviciu sunt:

* proiectul imobiliar Baneasca, “perla coroanei' fiind mall-ul Baneasa Shopping City. In cadrul proiectului se regasesc Carrefour, Bricostore, IKEA, Mobexpert;

* reteua de restaurante Pizza Hut;

* hotelurile Howard Johnson, Ramada Plaza si Ramada Parc;

* segmentul restaurantelor de tip fast-food Kentucky Fried Chicken (KFC), in sistem franciza;

* cladirea de birouri Dorobanti nr. 239 etc.

Probleme la DNA pentru afacerea Baneasa

In martie 2009, omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost retinut de catre Directia Nationala Anticoruptie, fiind acuzat de complicitate la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit de grave. Vizate in acest dosar au mai fost si alte persoane, respectiv: Alecu Ioan Niculae, fost rector al Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti, Serban Ilie Cornel, directorul Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna din cadrul M.A.I., Pitctovici Petru, seful Diviziei Operatiuni din cadrul Directiei Generale Anticoruptie din cadrul M.A.I.

Citeste si Puiu Popoviciu, retinut la DNA

Becali: "Nu mai declar nimic legat de Popoviciu. Nu vreau sa mai fiu arestat"

Afacerea Baneasa este cea care i-a adus omului de afaceri probleme cu legea. Dosarul penal instrumentat de procurorii anticoruptie se refera la un transfer de teren detinut de Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara.

Citeste si RAAPPS demoleaza vila Mioarei Roman pentru Puiu Popoviciu

×