x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Partea strălucitoare a vieţii

Partea strălucitoare a vieţii

de Luiza Moldovan    |    25 Oct 2013   •   17:42
LA VIE EN MOV
E un lucru foarte bun să se facă SPA la Senat. O baie în piscină între două luări de cuvânt e întotdeauna binevenită, mai ales că nimic nu relaxează psihicul senatorului/ deputatului mai mult decât nişte ture în bazin, urmate, fireşte, de o sesiune de masaj. Sau un tratament complet pentru faţă. Sau mă rog, fiecare cu ce-l doare pe el mai tare. E un lucru minunat şi foarte bine că s-au gândit prietenii cei mai buni ai omului, parlamentarii, la acest lucru. Un slip strecurat în diplomat ici, un sutien colo, un halat de baie, nişte papuci moi dincolo pot fi (şi chiar sunt!) un bun punct de plecare pentru un discurs excelent, o iniţiativă legislativă inedită sau ceva de genul ăsta.

De altfel s-a constatat ştiinţific că un masaj anticelulitic nu doar că reduce celulita, dar creşte capacitatea de concentrare a omului de tip parlamentar. Iar o tură în piscină creşte producţia de endorfine, ceea ce duce la luări de cuvânt cu adevărat inteligente şi la obiect. Parcă-l şi văd pe senatorul X, în slip, lansându-se în apă într-un capăt al piscinei, cu părul fluturându-i pe piept, în timp ce, la celălalt capăt, o doamnă îl aşteaptă cu halatul de baie pregătit. Un sandviş rapid şi pe urmă la treabă. Cineva trebuie să mai citească şi Libertatea pe ziua de azi!

Cine critică această idee ori vrea răul ţării, ori nu ştie în ce stres lucrează oamenii ăştia. Ori e invidios că nu e şi el parlamentar. Ori toate trei la un loc. Nici o doamnă din ţara asta nu merită mai mult un tratament facial decât o doamnă senator. Sau, mă rog, deputat, că şi ei e oameni. Nici un nene în ţara asta nu merită mai mult un masaj thailandez decât un nene senator. Sau deputat, că şi ei e oameni. La urma urmei, să ne uităm la “partea strălucitoare” a vieţii, vorba cântecului: se creează, nu-i aşa, noi locuri de muncă: o grămadă de doamne şi domnişoare îşi vor găsi calea în viaţă masând ilustrele trupuri parlamentare, atât de greu încercate de statul în fotoliu. Păi puneţi-vă şi dumneavoastră în situaţia lor: să stai toată ziua ba în scaunul maşinii, ba în scaunul restaurantului, ba în fotoliul Senatului sau al Camerei Deputaţilor, să apeşi tot timpul un buton, ba, Doamne fereşte, să te mai duci şi la o emisiune televizată unde să fii greu încercat de întrebări, eu nu ştiu cine ar putea fi în stare să facă aşa ceva. Iată, dar, că o tură de piscină se impune, aşa cum se impune şi o saună finlandeză. Sau rusească.

Ba chiar eu mă ofer să mă angajez d-aia care te biciuieşte la saună. Chiar acum am de gând să-mi trimit un CV, ca să mă aibă în baza de date, biciuitor la saună. Să le car toată ziua la biciuri domnilor şi doamnelor. Pentru că biciuirea, s-a constatat, stimulează circulaţia sanguină şi face bine la piele.


×