x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Partenerul lui Dorin Cocoş, omul de legătură în afacerea "Baaklini"

Partenerul lui Dorin Cocoş, omul de legătură în afacerea "Baaklini"

de Oana Dobre    |    07 Mar 2011   •   23:44
Partenerul lui Dorin Cocoş, omul de legătură în afacerea "Baaklini"
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul National
155345-udrea.jpgConsulul onorific al Republicii Guineea la Bucureşti, Iulian Tudor, este "veriga lipsă" dintre returnările ilegale de TVA, în valoare de 60 de mi­lioane de euro, acuzate de DNA în dosarul Baaklini şi familia Elenei Udrea. Realitatea TV a prezentat ieri-seară, în emisiunea "Bursa pari­u­rilor", o scrisoare a premierului Republicii Guineea către omologul său român, în care solicita deblocarea exportului celor patru motoare electrice de la UCM Reşiţa, adică exact gestul care ar fi facilitat ope­ra­ţiunea care avea ca rezultat final "palmarea" a 60 de milioane de euro de la stat de către libanezul Said Baaklini. Intermediarul scrisorii respective nu era altul decât Iulian Tudor, care în viaţa extradiplomatică este partener de afaceri cu Dorin Cocoş, mai exact mandatarul asociatei acestuia în firma Euroconstruct Hotels, Mariana Cândea.

Potrivit dosarului instrumentat de DNA, în care directorul Administraţiei Porturilor Mari­time, Eugen Bogatu, a fost reţinut de procurorii DNA, Said Baaklini ar fi încercat şi să evite controalele portuare în cazul celor patru motoare de la UCM Re­şiţa. Afaceristul Baaklini este acuzat de procurori că ar fi încercat rambursarea respectivă în baza unor do­cu­­mente false, iar pe numele său a fost emis un mandat de arestare în lipsă. În acelaşi dosar este cercetat şi senatorul PDL Mircea Banias.

Indignată de dezvăluirile din emisiune, Elena Udrea a intervenit telefonic pentru a susţine că nu are nici o legătură cu această afacere. "Nu puteţi acuza un om prin simplul fapt că se cunoaşte cu alte persoane. Soţul meu poate să cunoască o mulţime de oameni. E un caz în ancheta DNA, nu mă priveşte. Vă rog să nu-mi amestecaţi numele meu în povestea asta!", s-a răstit Udrea la moderator şi la invitaţii din platou. În ciuda întrebărilor insistente, ea a refuzat să răspundă la întrerbarea dacă îi cunoaşte pe Iulian Tudor şi pe Said Baaklini. "Ce legătură are o eventuală legătură de afaceri între soţul meu şi Iulian Tudor cu returnările de TVA?!", a mai spus Udrea la finalul intervenţiei.

×