x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Partidul lui Tőkés, respins de Tribunal pentru că nu are nimic în comun cu interesul naţional. EXCLUSIV

Partidul lui Tőkés, respins de Tribunal pentru că nu are nimic în comun cu interesul naţional. EXCLUSIV

de Robert Veress    |    22 Iul 2011   •   12:21
Partidul lui Tőkés, respins de Tribunal pentru că nu are nimic în comun cu interesul naţional. EXCLUSIV

Tribunalul Bucuresti a emis, ieri, motivarea Deciziei civile nr. 19 luata in sedinta din 14 iulie 2011, prin care a respins cererea de acordare a personalitatii juridice Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) - partidul europarlamentarului László Tokés. Jurnalul National a dezvaluit ca PPMT si-a falsificat listele cu semnaturile de adeziune.

In motivarea deciziei sale, instanta precizeaza ca, citam: '(PPMT) nu isi propune promovarea intereselor nationale, ci ale unei comunitati', fapt care contravine prevederilor art. 1 si 2 din Legea nr. 14/2003 a partidelor politice. Potrivit acestor prevederi 'partidele politice sunt asociatii cu caracter politic ale cetatenilor romani cu drept de vot, care participa in mod liber la formarea si exercitarea vointei lor politice, indeplinind o misiune publica garantata de Constitutie, fiind persoane juridice de drept public, prin activitatea lor, promovand valorile si interesele nationale (...)'.

Jurnalul National a obtinut, in exclusivitate, copia Deciziei civile nr. 19 din 14 iulie 2011, pe care o prezentam atasat.

×