x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pârtii perfecte pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Urmăreşte LIVE cum se schiază la munte, pe webcam jurnalul.ro

Pârtii perfecte pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Urmăreşte LIVE cum se schiază la munte, pe webcam jurnalul.ro

31 Ian 2014   •   11:15
Pârtii perfecte pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Urmăreşte LIVE cum se schiază la munte, pe webcam jurnalul.ro

Ninsorile din ultima săptămână au făcut ca toate pârtiile de pe Valea Prahovei să fie deschise. Este pentru prima dată în acest sezon când se poate schia la Sinaia, singura staţiune din judeţ care are un domeniu schiabil de altitudine.

IMAGINI LIVE de pe pârtii pe webcam jurnalul.ro

Astfel, conform unui comunicat postat pe pagina oficială a Primăriei Sinaia, toate pârtiile din această staţiune, inclusiv cele de la Cota 2.000, sunt practicabile, stratul de zăpadă măsurând între 30 şi 60 de centimetri. De asemenea, ambele pârtii din staţiunea Buşteni, respectiv Kalinderu I şi II, au fost amenajate, stratul de zăpadă bătătorită ajungând la aproximativ 70 de centimetri.

La Azuga, a fost amenajată pe toată lungimea ei pârtia Sorica, în timp ce pe Cazacu pot coborî în special cei care practică snowboard sau freeride.

Și pârtiile din staţiunile montane Straja şi Parâng sunt pregătite pentru iubitorii sporturilor de iarnă, fiind cotate cu notă maximă de către salvamontiştii din cele două zone schiabile ale judeţului Hunedoara.

Stratul de zăpadă în cele două staţiuni măsoară aproape o jumătate de metru, iar instalaţiile de transport pe cablu funcţionează la capacitatea normală.

În staţiunea Parâng se poate schia pe pârtiile B, Europarâng şi pe sub telescaun, stratul de zăpadă măsurând aproape o jumătate de metru.

Stratul de zăpadă bătătorită depus pe pârtiile Domeniului Şureanu, în Munţii Sebeşului, şi la Arieşeni, în Munţii Apuseni, de 40 de centimetri, respectiv de 30 de centimetri, este perfect practicabil pentru schi şi snowboard, a declarat, vineri, Rareş Tileagă, citat de Agerpres.

Conform prognozelor meteo, la Arieşeni va fi vreme frumoasă la acest sfârşit de săptămână, cu temperaturi între -10 şi -2 grade Celsius.

Sunt funcţionale toate cele trei teleschiuri.


×