x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Paruiala divelor din Partidul Democrat

Paruiala divelor din Partidul Democrat

de Adrian Mihai    |    19 Aug 2006   •   00:00
Paruiala divelor din Partidul Democrat

Dupa ce s-au acuzat reciproc de co-ruptie, sefele ARIS au fost demise de premierul Tariceanu pentru comportament neadecvat. Verificarile vor continua pentru a vedea care dintre fostele demnitare, ambele membre PD, este vinovata.

Dupa ce s-au acuzat reciproc de coruptie intr-o conferinta televizata, sefele ARIS au fost demise pentru comportament neadecvat. Verificarile Corpului de Control al primului-ministru vor continua.

Razboiul "doamnelor ARIS" a avut ieri un prim rezultat. Premierul Calin Popescu Tariceanu le-a eliberat din functie ieri atat pe presedinta Agentiei Nationale pentru Investitii Straine (ARIS), Ana Maria Cristina, cat si pe vicepresedinta agentiei, Gabriela Vasile, "pentru comportament total neadecvat cu functia de demnitate publica ce le-a fost incredintata". Verificarile Corpului de Control al primului-ministru la ARIS vor continua, pentru a vedea in ce masura acuzatiile pe care si le-au adus reciproc Ana Maria Cristina si Gabriela Vasile sunt fundamentate. Si liderul democrat, Emil Boc, a anuntat ieri ca, in urma prejudiciilor de imagine aduse de presedintele si vicepresedintele ARIS partidului, va propune excluderea acestora din partid.

ACUZATII. Problemele intre cele doua au inceput luna aceasta, cand vicepresedintele Gabriela Vasile a acuzat-o pe Ana Maria Cristina, intr-un raport trimis Guvernului, ca a platit prea mult pentru site-ul agentiei pe care o conduce unei firme la care are interese. Suma platita se ridica la aproximativ 28.000 de lei noi, de 11 ori mai mare decat pentru un site similar produs pentru o firma privata, dupa cum spune Gabriela Vasile. Ulterior, Cristina a acuzat-o pe Vasile ca a primit trei cartuse de tigari si un cearsaf de la un investitor chinez. Gabriela Vasile nu neaga fapta, dar spune ca erau "mostre fara valoare comerciala oferite cu titlu de protocol", si nu foloase necuvenite. Dupa aproape o luna de la primire, ea si-a facut timp si le-a donat unui centru pentru batrani. Scandalul a culminat ieri, cand presedintele ARIS a organizat o conferinta de presa la care a sosit neinvitata si Vasile. Cele doua au reluat acuzatiile, transmise in direct de posturile tv.

MIZA. Amandoua au fost propuse in functie de senatorul Marius Marinescu, seful organizatiei oamenilor de afaceri din Partidul Democrat. Ana Maria Cristina afirma ca senatorul doreste sa preia controlul asupra institutiei in folosul organizatiei oamenilor de afaceri din PD, al carui presedinte este. "Metodele pe care le foloseste sunt pur securiste", considera presedinta ARIS. Senatorul PD Marius Marinescu spune ca toate acuzatiile pe care i le aduce presedintele ARIS, Ana Maria Cristina, sunt "niste aberatii" si ca aceia care il ataca fac parte din grupuri de interese, care sunt deranjate de propunerile si de atitudinea sa.

DECIZIE FIREASCA
"PD a reusit sa demonstreze singur in mai putin de 24 de ore justetea declaratiei PC, care acuza PD de transformare intr-un nou partid-stat", a declarat liderul PC, Dan Voiculescu, precizand ca scandalul de la ARIS motiveaza o data in plus solicitarea PC de izolare a PD. Voiculescu considera "fireasca" decizia premierului Tariceanu "de a pune capat circului oferit de PD", exprimandu-si convingerea ca in urmatoarea perioada "tot mai multi se vor alatura atitudinii exprimate de PC, cu privire la practicile si mentalitatile PD".
×
Subiecte în articol: observator vasile ana aris