x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pasajul de la Casa Presei, o poveste fără de sfârşit

Pasajul de la Casa Presei, o poveste fără de sfârşit

de Oana Pavelescu    |    15 Iul 2015   •   17:46
Pasajul de la Casa Presei, o poveste fără de sfârşit
Sursa foto: Foto: Adrian Manolache

De când mă ştiu, la Piaţa Presei există 4 staţii de autobuz, în care urca şi coboară cei care lucrează în Casa Presei, la Romexpo şi, mai nou, cei care au birourile în cele două turnuri, City Gate.

În urmă cu aproximativ zece zile am observat că staţia autobuzului 331 a fost mutată de la turnuri, dincolo de intersecţie, pe Kiseleff. Autobuzul nu a mai oprit în locul ştiut iar călătorii au devenit agitaţi  şi au început să urle la şofer. Cei care se aflau în staţie au început să ţopăie şi să bată cu pumnii în uşile închise ermetic ale autobuzului.

Am coborât în noua "mutată staţie" şi am luat-o agale prin pasajul pietonal, ca să mă duc spre parc. În pasaj, niciun bec, bine că era zi şi era suficientă lumină.




Ştiam că cei de la Apolodor se lăudaseră că au terminat pasajul dar că stau în drum de cablurile care aparţin de ENEL.

Am cerut părerile părţilor implicate în această osteneală. Am vrut să ştiu care a fost logica ce a determinat mutarea staţiilor de autobuz şi cât mai durează şantierul.


RATB-ul mi-a explicat sec faptul că ei nu stabilesc locul staţiilor iar mutarea face parte din măreţul plan al Pasajului. În plus, RATB nu se ocupă cu "amenajarea, semnalizarea rutieră şi intreţinerea staţiilor publice pentru urcarea/coborârea persoanelor transportate" ci că toate acestea "se asigură de administratorul drumului sau deţinătorul acestuia, după caz”.


Am încercat să aflu de la Primăria Capitalei motivul mutării staţiilor, mai ales că la Casa Presei şi în cele două turnuri lucrează foarte multă lume, care acum trebuie să străbată un drum şi mai lung până la prima staţie de autobuz. Am uitat să spun că a fost mutată şi staţia de la Casa Presei, cea de pe Şos. Bucureşti-Ploieşti tocmai dincolo de intersecţie, pe Kiseleff.

Primăria a preferat să mă ignore.

Apolodor a spus că tot ceea ce a depins de ei au făcut, dar că stau după cei de la ENEL ca să poată instala iluminatul în pasaj.

Enel Distribuţie Muntenia mi-a comunicat că în data de 8 iulie a.c. au terminat lucrările " la postul de transformare de medie/joasa tensiune, urmand ca in cateva zile acesta sa fie
racordat la reteaua de joasa tensiune care asigura iluminatul stradal in zona respectiva, in baza indicatiilor beneficiarului."


Dar, există un dar, "In prezent mai sunt necesare unele lucrarile de eliberare amplasament, respectiv relocarea unor cabluri de distributie a energiei in zona respectiva. Pentru aceasta Enel Distributie Muntenia a pregatit si semnat actul aditional la contractul de eliberare amplasament, urmand ca dupa semnarea acestuia de catre Antreprenorul general lucrarile sa fie finalizate in cel mai scurt timp. Ne asteptam ca pana la sfarsitul saptamanii viitoare aceasta relocare sa fie finalizata."

Ceea ce ne rămâne de făcut este să aşteptăm, să vedem dacă la sfârşitul săptămânii ...sâmbătă sau ...duminică se va putea circula cu maşinile prin acest pasaj.

×