x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pasarela morţii, pe DN1

Pasarela morţii, pe DN1

de Diana Scarlat    |    26 Iun 2008   •   00:00
Pasarela morţii, pe DN1

ACCIDENT ● Bena unei basculante a smuls o pasarelă, provocînd un grav accident
Cîteva minute înainte de ora 20:00 panică şi groază pe Drumul Naţional 1! O basculantă a acroşat pasarela pietonală pe sub care trecea spre Bucureşti cu mare viteză şi a aruncat-o de-a lungul drumului. Într-o fracţiune de secundă s-a declanşat iadul.  





ACCIDENT ● Bena unei basculante a smuls o pasarelă, provocînd un grav accident
Cîteva minute înainte de ora 20:00 panică şi groază pe Drumul Naţional 1! O basculantă a acroşat pasarela pietonală pe sub care trecea spre Bucureşti cu mare viteză şi a aruncat-o de-a lungul drumului. Într-o fracţiune de secundă s-a declanşat iadul.   

O  femeie a murit. Se afla la volanul maşinii secţio­nate de pasarelă. Alte două victime au ajuns în stare gravă la spitalul de urgenţă Flo­reasca din Bucureşti. Două maşini au fost avariate, una dintre ele fiind distrusă în totalitate. S-a întîmplat în apropiere de Bucureşti, în loca­litatea Tîncăbeşti. Inconştienţa şoferului care a încălcat legea, circulînd fără autorizaţie pe DN1, a adus moartea. La spital a ajuns o femeie în vîrstă de circa 40 de ani, cu fracturi deschise de femur şi gambă, un bărbat de 24 de ani, cu politraumatism, fracturi ale picioarelor şi ale feţei, existînd posibilitatea să fie supus şi unei operaţii pentru leziuni abdominale. Potrivit purtătorului de cuvînt al spitalului, medicul Bogdan Opriţa, printre victime se numără şi şofe­rul basculantei ucigaşe, cu leziuni uşoare, în cazul său nefiind necesară internarea. Din fericire, pe pasarelă nu trecea nici un pieton. 

VERIFICĂRI. Dacă pasarela era sau nu era în stare bună de funcţionare, vom afla în urma expertizei. „Am dispus constituirea unei comisii care va realiza o expertiză tehnică a pasarelei pietonale prăbuşite şi va analiza parametrii de rezistenţă care erau stabiliţi pentru ea. Vrem să vedem cum a fost posibil ca o benă ridicată a unui camion să dărîme, prin acroşare, o astfel de pasarelă. Urmează să se inspecteze toate pasarelele de pe DN1. Vom face toate testele necesare pentru a determina în ce măsură corespund tehnic. Din verificările efectuate pînă acum, nu avea autorizaţie pentru a circula pe DN1. În urma rezultatelor anchetei care este acum în desfăşurare, vom lua toate măsurile legale care se impun firmei căreia îi aparţine autovehiculul, pînă la ridicarea licenţei de transport, dacă se va dovedi vinovăţia“, a declarat ministrul Ludovic Orban, prezent la faţa locului imediat după producerea accidentului. Reprezentanţii Mi­nisterului Transporturilor vor verifica de acum toate tirurile şi camioanele care circulă pe DN1, pentru a se evita în viitor asemenea accidente. 

COŞMARUL DIN STRA­DĂ. Martorii accidentului spun că au văzut o basculantă supra­încărcată cu pietriş care se deplasa cu viteză mare, deşi nu avea ce să caute pe acel drum. Bena s-a ridicat în dreptul pasarelei, fără ca şoferul să observe. A agăţat-o şi a aruncat-o de-a lungul drumului, strivind maşina din spate şi lovind alta pe celălalt sens de mers. Pe DN 1 există restricţie de circulaţie pentru camioanele mari. Circulaţia în dreptul localităţii Tîncăbeşti a fost reluată la două ore după producerea accidentului. Basculanta a fost trasă cu două escavatoare pe şosea. Pasarela a fost ancorată cu mai multe cabluri de oţel şi înlăturată cu ajutorul escavatoarelor.




×
Subiecte în articol: observator