x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Paşti pentru cinefili

Paşti pentru cinefili

de Adriana V. Paduraru    |    16 Apr 2009   •   00:00
Paşti pentru cinefili
Sursa foto: /20th Century Fox/hbo

Televiziunile s-au pregătit de Sărbătoarea Învierii şi vă propun numai filme unul şi unul. De la comedie la parodie, de la drame la filme "de sezon", oferta este mai mult decât bogată.



Începem trecerea în revistă a producţiilor pe care le veţi putea urmări în aceste zile de sărbătoare cu peliculele pe teme biblice. "Maria, mama lui Iisus" este producţia pe care Antena 1 v-o propune vineri de la ora 17:00. Filmul, în care vă veţi reîntâlni cu Pernilla August şi Christian Bale, prezintă viaţa Fecioarei Maria, credinţa, visele, naşterea fără de păcat şi creşterea fiului ei, Iisus din Nazareth. Ziua de sâmbătă vă aduce la Romantica, începând cu ora 16:00, filmul "Un copil pe nume Iisus". Producţia încearcă să completeze "perioada lipsă" a biografiei lui Iisus, între 3 şi 12 ani. La HBO, de la ora 18:30, puteţi urmări  miniseria "Patimile", o producţie Anglia 2008, care prezintă povestea crucificării lui Christos. Hallmark a pregătit, începând cu ora 22:00, povestea lui Moise prezentată în pelicula "Cele zece porunci". Iar în Noaptea de Înviere, de la ora 0:30, la Prima TV puteţi urmări povestea crucificării Mântuitorului în filmul "Iuda şi Iisus".

CLASICE
Din programele speciale de Paşti nu lipsesc nici clasicele "Pe aripile vântului" (Pro TV, sâmbătă, 15:45, şi duminică, 15:30), "Oliver Twist" (TVR 1, sâmbătă, 21:10), "Când Harry a cunoscut-o pe Sally" (Naţional TV, sâmbătă, 22:00), "Mica prinţesă" (TVR Cultural, duminică, 14:30). Din program nu va lipsi nici clasicul bollywoodian "Vandana" (Naţional TV, duminică, 20:30).

Prima TV a rezervat vineri, de la 21:30, două ore aventurilor lui Rob Roy, un erou din vremuri străvechi, a cărui dragoste pentru o femeie i-a adus onoarea. Jim Carrey este "Dumnezeu pentru o zi", sâmbătă, de la ora 20:30, tot la Prima TV, iar "Diavolul se îmbracă de la Prada", sâmbătă, la HBO, începând cu ora 21:00. La Pro Cinema, de la ora 20:00, Jim Carrey este "Tipu' de la cablu", Jason Statham are parte, începând cu ora 22:00, de "Jocuri, poturi şi focuri de arme", iar Jim Carrey face pe "Tipu' de la cablu". Duminică, Pro cinema a pregătit două filme de acţiune: "Supravieţuitorul" (20:00) şi "Matrix: Revoluţii" (22:00).

ROMĂNEŞTI
De Paşti vă veţi putea bucura şi de o pleiadă de filme româneşti. La Pro Cinema, "Brigada Diverse" are de lucru la munte şi la mare vineri, de la ora 20:00. Tot la Pro Cinema, de la ora 22:00, este programat filmul "Legături bolnăvicioase". De asemenea, la HBO, începând cu ora 21:40, puteţi urmări "Trafic". "Pruncul, petrolul şi ardelenii" este programat sâmbătă, de la ora 16:45, la Pro Cinema. Luni, Pro TV a pregătit premiera filmului "Tache", cu Mircea Diaconu în rolul principal.

Lista este completată de pelicule precum "Casa bântuită", "Africa viselor mele" (Kanal D), "Trăieşte!", "Fiica lui D'Artagnian" (TVR 2), "Măscăriciul", "Asterix şi Obelix", "Ace Ventura: Un nebun în Africa" (Antena 1), "Nuntă cu cântec", "În numele regelui" (Pro TV), "13 conversaţii despre fericire" (Naţional TV), "Francesca şi Nunziata" (Romantica), "Un poliţist cu capsa pusă", "Arta războiului" (TVR 1), "Romeo şi Julieta" (Acasă), "Harry Potter", "Ratatuille" (HBO), "Moştenire cu cântec" (Prima TV). Mai multe detalii despre programele speciale de Paşti aflaţi din Jurnalul tv de mâine.

×
Subiecte în articol: sămbătă mass-media