x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pastile gratuite de 800.000 de lei pentru morti. Vezi raportul Curtii de Conturi

Pastile gratuite de 800.000 de lei pentru morti. Vezi raportul Curtii de Conturi

01 Feb 2013   •   20:09
Pastile gratuite de 800.000 de lei pentru morti. Vezi raportul Curtii de Conturi

Mai multe case de asigurari de sanatate au validat in 2011 retete gratuite in valoare de 769.000 lei pentru pacienti internati, dar si pentru persoane decedate, arata raportul pe 2011 al Curtii de Conturi, conform Mediafax.

 
Institutiile la care se face referire sunt Casa de Asigurari de Sanatate a Apararii, Ordinii Publice, Sigurantei Nationale si Autoritatii Judecatoresti (CASAOPSNAJ), Casa Asigurarilor de Sanatate a Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului (CASMTCT) si casele judetene Braila, Giurgiu, Harghita, Maramures, Neamt, Olt, Salaj si Tulcea.
 
Aceste case de sanatate au validat retete medicale emise in 2011 pentru medicamente cu regim de compensare de 100%, fara existenta scrisorilor medicale, unor pacienti care figureaza internati in spitalizare continua, spitalizare de zi si ambulatoriu, dar si pe numele unor persoane decedate, in valoare de 769.000 lei, potrivit raportului.
 
Totodata, CASAOPSNAJ, CASMTCT si casele judetene Bistrita-Nasaud, Giurgiu, Ialomita, Olt, Neamt au validat si au decontat retete in valoare de 911.000 de lei emise de medicii specialisti din ambulatoriu, spital, medici de familie in aceeasi perioada in care pacientul figureaza in spitalizare continua. 
 
in acelasi sens au operat CASAOPSNAJ, CASMTCT si casele Bistrita-Nasaud, Giurgiu, Mehedinti, Maramures, Salaj, validand si decontand servicii medicale de 610.000 de lei pentru pacienti internati in spitalizare continua si care au beneficiat si de servicii medicale acordate si in ambulatoriu.
 
Tot in 2011, casele de asigurari de sanatate din Dambovita, Harghita, Maramures si Neamt au decontat servicii medicale si medicamente compensate in mod necuvenit unor persoane care nu indeplineau conditiile legale, beneficiind de pensii mai mari de 700 de lei, in suma de 239.000 de lei. 
 
De asemenea, CASOPSNAJ, CASMTCT si casele judetene Bistrita-Nasaud, Covasna, Ialomita, Mehedinti, Neamt, Tulcea, Salaj, Valcea, Giurgiu, Olt au decontat nejustificat medicamente compensate in valoarea de 328.000 de lei unor pensionari care realizeaza venituri si din alte surse.
 
Totodata, Casa de Asigurari de Sanatate a Judetului Harghita a decontat nelegal unele servicii balneologice neexecutate si a validat unele prescriptii medicale contrar prevederilor legale, in suma de 95.000 de lei.
 
De asemenea, au fost inregistrate neregului prin acceptarea la plata a unor prescriptii medicale care nu prezentau confirmarea primirii medicamentelor de catre asigurati, in valoare de 201.000 de lei.

×