x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Patriarhia a primit Parcul Carol

Patriarhia a primit Parcul Carol

19 Mar 2004   •   00:00

Consilierii municipali au aprobat ieri transferarea a 52.700 mp din administrarea statului in cea a Patriarhiei Romane in vederea construirii Catedralei Neamului.

Punctul fierbinte al sedintei Consiliului General al Capitalei a fost legat de amplasarea Catedralei Neamului in Parcul Carol. Consilierii municipali au aprobat transferarea a 52.700 mp din administrarea statului in cea a Patriarhiei Romane in vederea construirii locasului sfant. In ceea ce priveste proiectul de hotarare legat de dezafectarea Monumentului eroilor comunisti, consilierii au hotarat sa amane acest punct de pe ordinea de zi.

SUSTINERE. Pe langa consilieri, la sedinta a participat, din partea Patriarhiei, si Episcopul Vicentiu Ploiesteanu, care a tinut sa precizeze ca amplasarea Catedralei in Parcul Carol nu va afecta cu absolut nimic spatiul verde. "Parcul nu va avea nimic de suferit in urma ridicarii Catedralei, nu va fi taiat nici un pom", a spus Episcopul Vicentiu Ploiesteanu.

Primarul general Traian Basescu nu si-a schimbat punctul de vedere in ceea ce priveste amplasarea Catedralei Neamului in Parcul Carol. "Nu pot sa trec peste parerea bucurestenilor! Catedrala este o prioritate a bisericii, iar parcurile sunt o prioritate a bucurestenilor", a declarat Traian Basescu. Pe site-ul Primariei Capitalei, peste 3.000 de bucuresteni au votat impotriva.

PROPUNERE. Un cititor al ziarului nostru sugereaza o locatie pentru mult discutatul amplasament al Catedralei. Mihai Negulici indica intersectia soselei Panduri cu str. Razoare, in vecinatatea Palatului Cotroceni.
( MONICA ANDREI )

Protest inedit in Parcul Carol

Organizatia "Solidaritatea pentru libertate de constiinta" invita bucurestenii, duminica, 21 martie, la ora 12:00, la o demonstratieplimbare in Parcul Carol, pentru a protesta fata de initiativa de construire a Catedralei Mantuirii Neamului intr-un perimetru declarat monument si care ar trebui, in consecinta, respectat si protejat. Conform unui comunicat al asociatiei, "vor fi acolo parinti, bunici, copii, studenti, biciclisti, skateri, roleri, caini, baloane, floricele, antren!". Sloganul demonstratiei va fi "Pastrati parcul pentru plimbare". Informatii despre protest pot fi obtinute la tel. 326.78.65, cu incepere de luni, 15 martie.

×
Subiecte în articol: observator parcul carol parcul carol