x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Patriarhia vrea ca ziua de 30 noiembrie să fie declarată nelucrătoare.

Patriarhia vrea ca ziua de 30 noiembrie să fie declarată nelucrătoare.

de Agerpres    |    07 Iun 2011   •   08:23

Patriarhului Bisericii Ortodoxe Romane solicita promovarea unei initiative legislative prin care ziua de 30 noiembrie in care se celebreaza Sfantul Apostol Andrei sa fie declarata sarbatoare legala nelucratoare. Biroul permanent al Camerei Deputatilor a luat act, luni, de scrisoarea Patriarhului, informeaza Agerpres.

"S-a luat act de aceasta scrisoare, care va fi transmisa grupurilor parlamentare sa ia o decizie. Biserica are dreptate. Din pacate, noi suntem unul dintre popoarele cu cele mai multe zile libere. Cred ca un grup parlamentar va gasi un grup de colegi sa initieze aceasta aceasta lege si apoi noi sa o aprobam", a declarat vicepresedintele Camerei Valeriu Zgonea.

"Biserica noastra are dreptate, ocrotitorul nostru este Sfantul Andrei, e o zi veche. A fost aprobata acum cativa ani in Sinodul Bisericii sa fie zi nationala bisericeasca si credem ca fiind majoritatea ortodocsi nu ar fi o lezare a drepturilor minoritatilor din Romania. Fiecare stat european, in functie de religie, are o zi de acest tip", a adaugat Zgonea.

Patriarhul Daniel a trimis, in urma cu o saptamana, o scrisoare conducerii Camerei in care solicita ca ziua de 30 de noiembrie sa fie declarata printr-o initiativa legislativa sarbatoare legala nelucratoare.

PF Daniel a mentiont ca Sfantul Andrei este unul dintre cei mai populari sfinti.

In urma cu 16 ani, Sfantul Sinod al BOR a hotarat ca Sfantul Apostol Andrei sa fie inscris in calendarul ortodox cu cruce rosie, intre sfintii mari ai Ortodoxiei. In 1997, Sfantul Andrei a fost proclamat si inscris in calendarul bisericesc drept Ocrotitorul Romaniei.

×