x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Patriciu in serial - "Vrea sa-mi ia intreprinderea"

Patriciu in serial - "Vrea sa-mi ia intreprinderea"

de Gabi Golea    |    10 Mar 2006   •   00:00
Patriciu in serial  -  "Vrea sa-mi ia intreprinderea"

Cu 24 de ore inainte de a comparea in fata Curtii de Apel Bucuresti, care are astazi pe rol recursul procurorilor privind judecarea sa in stare de libertate, liberalul Dinu Patriciu a rabufnit din nou, de data aceasta la Radio Guerrilla.

"Pot sa va asigur ca pe omul asta nu il iert. Nu pentru ce mi-a facut mie, ci pentru ce face acestei tari, cu o inconstienta pe care nimic nu o poate repara", a declarat ieri seful Rompetrol, Dinu Patriciu, intr-o emisiune la Radio Guerrilla, referindu-se la presedintele Traian Basescu. Patriciu a precizat ca, daca Basescu va reactiona la povestea cu ciobanul care impusca vaca, pe care a spus-o cu o zi inainte, va raspunde si se va continua tot asa din reactie in reactie, "pana la victoria finala".

TINTA. El a apreciat ca Basescu nu ii vrea capul, ci vrea de fapt intreprinderea pe care o are, aratand ca la o intalnire cu petrolistii seful statului ar fi spus ca rafinariile sunt o povara pentru societatea romaneasca. Patriciu a mai spus ca la acea intalnire cu petrolistii seful statului le-a explicat ca rafinariile din Romania importa titei, in timp ce in tara se consuma produse, ceea ce duce la dezechilibrul balantei de plati. "Omul asta nu stie aritmetica, nu economie. Aritmetica e grea", a mai spus afaceristul liberal.

Patriciu a apreciat ca populatia uraste oamenii bogati, pentru ca "de un an si ceva traim o isterie a luptei anticapitaliste deghizate in lupta anticoruptie", continuandu-se mitul socialismului potrivit caruia cei bogati ii asupresc pe cei saraci. In ceea ce priveste audierea oamenilor de afaceri la Parchet impreuna cu guvernanti, dintre care unii social-democrati, Patriciu a apreciat ca sunt amestecati cu buna stiinta capitalistii cu "gainarii" si astfel se intretine mitul luptei de clasa.

CIRC. El a apreciat ca toata lumea se uita la circul produs de politicieni ca la ceva care este normal, ba chiar este aplaudat, cand de fapt acest circ se rasfrange in minus in buzunarul fiecarui roman. Patriciu spera ca dosarul in care este acuzat sa fie trimis cat mai repede in instanta, apreciind ca, odata ajuns acolo, "se va sparge ca un balon de sapun", deoarece este vorba despre "o telenovela creata spre uzul circului".

×
Subiecte în articol: observator patriciu