x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Patru militari români răniţi în Afganistan

Patru militari români răniţi în Afganistan

01 Mai 2011   •   12:15
Patru militari români răniţi în Afganistan

163154-138e4-humvee-afganistan3.jpgPatru militari români din cadrul Batalionului 26 Infanterie Neagoe Basarab, detaşat în Afganistan, au fost răniţi duminică dimineaţă.

 

Incidentul s-a produs în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat asupra vehiculului în care se aflau militarii români. Ministerul Apărării Naţionale a anunţat că starea celor patru răniţi este stabilă.

 

Într-un comunicat emis duminică dimineaţă, MApN a anunţat că atacul s-a produs în zorii zilei pe autostrada A1 în provincia Zabul, Afganistan, vehiculul militar de tip MRAP fiind atacat cu un dispozitiv exploziv improvizat.

În urma exploziei care a provocat răsturnarea blindatului, locotenentul George Olteanu a suferit leziuni în zona spatelui şi la muşchii piciorului stâng, plutonierul major Marius Apostol şi-a fracturat glezna piciorului stâng, iar caporalul Daniel Riza a suferit o ruptură de ligamente la genunchiul stâng.

Al patrulea militar aflat în vehicul, caporalul Nicolae Barbu a acuzat doar lovituri superficiale şi şi-a reluat deja activitatea. Olteanu, Apostol şi Riza au fost transportaţi la Spitalul Militar din Kandahar, pentru investigaţii suplimentare, dar starea lor este stabilă.

×
Subiecte în articol: afganistan militari romani