x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UPDATE | Cei patru turişti rătăciți în Bucegi au fost găsiți!

UPDATE | Cei patru turişti rătăciți în Bucegi au fost găsiți!

de Dragoş Tănase    |    02 Mai 2015   •   13:17
UPDATE | Cei patru turişti rătăciți în Bucegi au fost găsiți!
UPDATE: Salvamontiștii din Bușteni au reușit să îi recupereze pe cei patru turiști rătăciți în masivul Bucegi, după trei ore de căutari. Sunt teferi, dar speriați, ei fiind conduși către Cabana Babele. De altfel, aceasta era și destinația lor inițială, venind dinspre Vf. Omu.

Știrea inițială:
 Patru turişti care au plecat, sâmbătă, de la Vârful Omu către cabana Babele din Masivul Bucegi s-au rătăcit şi sunt căutaţi de către salvamontiştii din Buşteni.

Operaţiunea de salvare este una dificilă, însă, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Pe munte este ceaţă şi plouă, iar vizibilitatea este redusă.

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, citat de Antena 3, salvatorii montani caută, sâmbătă, patru turişti care s-au rătăcit în Masivul Bucegi, în timp ce încercau să coboare de la Vârful Omu spre Cerdacul Văii Cerbului, încercând să ajungă la Cabana Babele.

În momentul în care au constatat că nu mai ştiu unde se află şi nici încotro să se îndrepte, cei patru au solicitat sprijinul salvamontiştilor. În acel moment, erau teferi, însă dupa aceea nu s-a maiputu stabili legătura cu ei, din cazua lipsei semnalului la telefoanele mobile, trecând ore bune de la primul apel.

La ora transmiterii acestei știri, operaţiunea de recuperare a celor patru turişti este în desfăşurare.  

×