x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pavel Abraham: DNA nu mai ştie cine e Mircea Băsescu

Pavel Abraham: DNA nu mai ştie cine e Mircea Băsescu

de Gabriela Antoniu    |    Mara Raducanu    |    18 Iun 2014   •   18:49
Pavel Abraham: DNA nu mai ştie cine e Mircea Băsescu

Suspiciunile că Laura Codruţa Kovesi prin DNA Bucureşti a preluat plângerea făcută de Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, împotriva lui Mircea Băsescu pentru a-l proteja pe fratele preşedintelui şi a îngropa cazul au fost confirmate de avocatul familiei Anghel, Pavel Abraham.

Abraham a afirmat că după mutarea dosarului a avut surpriza să constate că procurorul care a preluat cazul nu ştie cine este Mircea Băsescu.
“Ori e nepricepere, ori e rea-intenţie. Am cerut şi s-a înregistrat pe o cameră de luat vederi toată această conversaţie ca nu cumva cineva dintre noi s-o întoarcă altfel, şi i-am spus domnului procuror după aceea (...) Atunci, domnul procuror a insistat să proiecteze imaginile după probele date de noi. Şi, sigur, că era simplu, fiecare dintre noi îl recunoaşte pe Mircea Băsescu. Am suspiciunea rezonabilă că este pe un drum greşit. Clientul meu, de mai mult timp, a intenţionat să difuzeze aceste înregistrări şi altele pe care le are. Eu l-am calmat în permanenţă numai pentru faptul de a nu crea o impresie proastă că nu are ce consecinţe să aibă el dacă face acest lucru. El a multiplicat aceste înregistrări în mai multe locuri. Există probe de toate felurile, vă spun ca un profesionist”, a precizat Abraham la Antena 3. 

El a depus la 13 iunie la DNA Constanţa două înregistrări audio-video care urmează să fie analizate şi evaluate de procurorii anticorupţie. Potrivit lui Abraham, înregistrările l-ar incrimina pe Mircea Băsescu.
“Eu suport tot blamul public dacă aceste înregistrări nu sunt de natură să explice că traficul de influenţă există. Au trecut cinci zile şi Mircea Băsescu nu a fost chemat până acum la audieri”, a mai spus Abraham. Totodată, prin avocatul său, Florin Anghel a formulat o plângere penală împotriva lui Mircea Băsescu pentru trafic de influenţă, înşelăciune şi inducerea în eroare a organelor judiciare în legătură cu dosarul în care el este acuzat de şantaj. El a mai spus că a început urmărirea penală in rem (există fapta, nu şi făptuitorul), că există probe, dar procurorul de caz doreşte să le completeze.




×
Subiecte în articol: mircea basescu mita