x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pe tarlaua lu’ Băsescu

Pe tarlaua lu’ Băsescu

de Luiza Moldovan    |    07 Aug 2014   •   17:28
LA VIE EN MOV
Am auzit că tarlaua lu’ Băsescu a produs nu-ştiu-câţi bani anul ăsta. Nu, să nu fim răutăcioşi, nu vorbesc despre tarlaua “România” a lu’ Băsescu, ci despre tarlaua de la Nana. Îmi imaginez că Primul Agricultor al Ţării trebuie să fie foarte fericit că a mai redus din cheltuielile cu achiziţionarea pământului, astfel că poate să doarmă noaptea mai liniştit. Mă gândesc că şi CEC-ul răsuflă uşurat că-şi recuperează banii, încet, dar sigur. Şi noi, şi noi răsuflăm uşuraţi şi ne-ar plăcea să mâncăm o pâine făcută din grâul prezidenţial. Care pâine, eventual, să se cheme “Băsescu”.

Vedeţi? Asta înseamnă să fii muncitor şi agonisitor! Să nu cheltuieşti mai mult decât produci, aşa cum ne-a acuzat Primul Agricultor al Ţării cu indexul îndreptat părinteşte înspre noi, copiii cei mofturoşi, care noroc cu el că are grijă de noi. Şi să ne luăm şi noi pământ, aşa cum ne-a sfătuit tot el, ca un tată bun, s-o facem. Că altfel nu ne vede bine. Lăsaţi, domnu’ preşedinte, că nu e important cum ne vedeţi dumneavoastră pe noi, important e cum vă vedem noi pe dumneavoastră. Sau cum am vrea să vă vedem! Am vrea să vă vedem bronzat ca tractoriştii, pe tractor, plin de transpiraţie, cu un muc de ţigară în colţul gurii, zâmbind fericit la fotoreporteri, cu o bere la pet ascunsă pe undeva prin tractor. În spatele dumneavoastră, holdele de grâu în bătaia soarelui indică un model de succes în agricultură, iar părul ca grâul al Udrei, flutură de sub o băsmăluţă de firmă. Bretonelul îi rezistă în bătaia vântului.
E foarte bine să fii agricultor dar e şi mai bine să fii Primul Agricultor al Ţării.

Am să iau şi eu exemplul preşedintelui şi am să mă duc la CEC să solicit un împrumut de un million de euro, pentru un start-up în agricultură. Sunt gata să-mi suflec mânecile de la cămaşă şi să prefac grâul în bani, iar banii - în alte şi alte investiţii valoroase. Aşa, să ţi se vândă grâul direct de pe tarla, ăsta e fotografia succesului major! Nici n-a mai aşteptat să ajungă… ăăă… acolo unde se vinde grâul. Băsescu şi-a vândut grâul ca pâinea caldă. Parcă şi văd cum s-au trezit oamenii de dimineaţă şi au făcut coadă la tarlaua lu’ Băsescu, bătându-se care e primul, care e al doilea, să strige la vânzător să dea mai puţin, s-ajungă şi mai în spate.

S-or mai fi trezit şi de dimineaţă, ca s-ajungă primii. Şi le-au dat la toţi bon fiscal, iar grâul dispărea şi tot dispărea de pe tarla, iar teancurile de bani creşteau ca Făt Frumos în basme. Ce frumos! Vedeţi? Vedeţui, oameni buni, că se poate? Unde e voinţă, se poate, unde nu, nu. Asta înseamnă modelul de succes! Asta înseamnă vorba aia “cine are să-i trăiască, cine nu, poate-o să-i crească”. Hă hă hă hă hă!
 

×