x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pedelistul Gheorghe Flutur, Crăiasa Zăpezii

Pedelistul Gheorghe Flutur, Crăiasa Zăpezii

de Sorin Anghel    |    23 Sep 2010   •   00:00
Pedelistul Gheorghe Flutur, Crăiasa Zăpezii
Sursa foto: Karina Knapek/Jurnalul Naţional

De când la Gura Humorului, localitatea natală a vicepreşedintelui PDL, Gheorghe Flutur, s-a amenajat o pârtie de schi şi snowboard şi un telescaun modern - prea modern chiar, dacă ţinem cont că personalul nu ştie să lucreze cu telefericul Leitner care a costat câteva milioane de euro - la Vatra Dornei, staţiune considerată cândva "Perla Bucovinei", au început să se înmulţească problemele.



Asta în ciuda faptului că localitatea situată în Depresiunea Dornelor este situată la o altitudine net superioară. În plus, Complexul Bradul - Călimani dispune de cea mai modernă bază de tratament balneo-climaterică din ţară, turiştii având la dispoziţie mult mai multe variante pentru petrecerea vacanţelor.

Cel care lucrează sistematic la punerea pe butuci a staţiunii Vatra Dornei este tocmai preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur. Una dintre cele mai josnice mişcări ale democrat-liberalului este legată de tunurile de zăpadă artificială care au fost aduse la Clubul Sporturilor de Iarnă Vatra Dornei - club finanţat de la bugetul de stat şi controlat de partidul de guvernământ - pe vremea când dorneanul Liviu Cepoi s-a aflat preţ de câteva luni în fruntea sportului românesc în perioada în care Călin Popescu Tăriceanu era premier.

Acestea nu au funcţionat niciodată, astfel că Flutur imaginându-şi în mod eronat că tunurile de zăpadă artificială funcţionează la fel de simplu ca un calorifer, doar prin introducerea ştecherului în priză i-a cerut lui Octavian Pungovschi, preşedinte CSI Vatra Dornei, să trimită instalaţiile la Cârlibaba. Cum ordinul nu se discută, ci se execută, tunurile au ajuns acolo unde a cerut Baronul de Suceava. Numai că nici la Cârlibaba nu au funcţionat, deoarece comuna suceveană, spre deosebire de Vatra Dornei, nu beneficiază nici măcar de iluminat public. Despre o sursă permanentă de apă nici nu poate fi vorba! La Cârlibaba, funcţia de primar este ocupată de pedelistul Gabi Danci, fost brigadier în Ocolul Silvic pe vremea când Gheorghe Flutur era şef.

Între CSI Vatra Dornei şi Primăria Cârlibaba nu a existat nici un contract scris pentru folosirea tunurilor de zăpadă. Cele două părţi s-au înţeles verbal pentru ca sportivii de la clubul dornean să beneficieze de transport pe cablu gratuit în schimbul "donaţiei" puse la cale de Gheorghe Flutur. Această "afacere de judeţ" a ajuns şi la urechea Doinei Melinte. Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport şi Tineret a ordonat o anchetă la clubul condus de Octavian Pungovschi. Acestuia i se mai impută că a făcut o investiţie de 300.000 lei fără acordul ANST. O altă investiţie, derulată prin proiectul "Sanie pe stradă", s-a făcut pe un teren privat care i-ar aparţine unei rude a lui Pungovschi. Potrivit ziarului Monitorul de Suceava, lista acuzaţiilor este mult mai lungă.

"Medicamentele decontate de directorului Clubului Sporturilor de Iarnă pentru sportivi constituie un alt subiect al controlului, existând suspiciuni că oamenii nu prea au văzut cum arată aceste stimulente. De asemenea, Octavian Pungovschi este bănuit că a oprit ilegal bani din salariile unor angajaţi ai instituţiei, dar şi că a girat deplasări suspecte în străinătate. Reprezentanţii ANST mai verifică şi deconturile depuse pe instituţie, costurile de întreţinere şi reparaţie a maşinilor, precum şi casările suspect de rapide pentru materialele sportive din dotarea Clubului Sporturilor de Iarnă Vatra Dornei", scrie publicaţia suceveană.

Un alt motiv pentru care Gheorghe Flutur nu are la suflet staţiunea dorneană este legat de primarul Ioan Moraru, membru PNL. Viceprimarul Mircea Rusu, de la PDL, vrea să-i ia locul la următoarele alegeri locale. Cei doi sunt la cuţite şi se ceartă la fiecare şedinţă a Consiliului Local. În mijlocul acestui război surd, localnicilor li se pregăteşte un referendum prin care sunt întrebaţi dacă doresc ca municipiul Vatra Dornei să treacă din judeţul Suceava în Bistriţa-Năsăud. Supăraţi din pricina piedicilor lui Gheorghe Flutur, dornenii se gândesc tot mai serios să treacă graniţa, în Ardeal.

×
Subiecte în articol: observator