x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pedelistul Toader şi-a pus poalele în cap, apoi cenuşă...

Pedelistul Toader şi-a pus poalele în cap, apoi cenuşă...

de Gabriela Antoniu    |    14 Feb 2012   •   21:00
Pedelistul Toader şi-a pus poalele în cap, apoi cenuşă...

Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader (foto), a declarat luni seara, intr-o emisiune la Realitatea TV, ca doar unul dintre romanii morti in ultima perioada din cauza frigului a decedat in masina, in timp ce restul 'a baut si a dormit acolo'. El a facut aceste declaratii in contextul discu­tiilor despre modul in care autoritatile au intervenit pentru deszapeziri. 'Din 80 de oameni sau 64 cati au murit (...) unul singur a murit in masina, restul a murit si a adormit acolo', a spus Toader. Ulterior, la o alta televi­ziune, el a declarat ca singurul lucru pe care l-a spus a fost ca printre cei morti au fost si oameni iesiti de la carciumi. 'Eu am spus ca intre cei 70 si ceva de morti au fost si oameni pe care i-a gasit la marginea drumului, iesind din carciumi', a spus Toader.

Marti, liderul deputatilor PDL nu a mai negat nimic, ci a exprimat regrete. 'In legatura cu afirmatiile facute in cadrul emisiunii de la Rea­litatea TV, doresc sa imi exprim regretul pentru modul in care am definit o situatie neferi­cita si nedorita. De altfel, am retractat imediat respectiva declaratie si mi-am cerut scuze pu­blice pentru ea. Am incercat in aceste zile sa ii ajut pe toti cei aflati in nevoie – si pe cei care au apelat direct la mine, si pe cei care nu au avut aceasta posibilitate. De asemenea, foarte multi cetateni mi-au semnalat indignati o anumita stare de fapt, o anumita desolidarizare si nepasare din partea unor concetateni', a declarat Toader pentru ziare.com. 'Sub aceasta impresie, am comis o greseala de exprimare pe care o regret. Ca om politic nu aveam voie sa ma las purtat de impulsurile de moment si sa generalizez unele cazuri semnalate de oamenii din comunele afectate de gravele intemperii care au afectat Romania in aceste zile', a mai spus el.
Mai tarziu, aceste declaratii au fost reluate sub forma unor scuze publice. 'Greselile trebuie asumate cu sinceritate, mai ales de catre noi, cei care activam in spatiul public. Sper sa fiu inteles pentru aceasta regretabila eroare si sa imi fie acceptate scuzele publice', afirma Toader intr-un comunicat de presa.
Declaratia lui Toader a fost sanctionata de reprezentantii USL. 'Ce a spus Mircea Toader reflecta un mod de a gandi, de a simti si de a trai, de a conduce aceasta tara, pe care l-am resimtit cu totii in ultimii ani. Vad ca astfel de termeni au devenit o obisnuinta la liderii PDL, pentru ca si Teodor Baconschi, si alti lideri PDL au folosit recent apelative incalificabile la adresa romanilor. Eu cred ca astfel de persoane nu isi merita calitatea de oameni, cu atat mai putin de oameni politici, unii dintre ei avand chiar soarta tarii in responsabilitate', a declarat vicepre­sedintele PSD, Ioan Chelaru.

'Daca PDL ar fi un partid nor­mal, atunci declaratii precum cele ale premierul Ungureanu sau ale li­derului grupului parlamentar de la Camera, Mircea Toader, ar trebui sanctionate politic prin demitere sau macar prin obligarea la prezentarea de scuze. Din pacate, n-o sa vedem asa ceva', a declarat si deputatul PNL Eu­gen Nicolaescu. El a precizat ca PDL si reprezentantii sai de seama au reinceput seria gafelor pe fundalul lipsei de respect fata de cetatenii ro­mani, revenind la aroganta specifi­ca de dinaintea protestelor civice din Piata Universitatii sau din alte piete.

×
Subiecte în articol: observator