x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pedofilie la liber

Pedofilie la liber

de Alexandru Radescu    |    25 Sep 2007   •   00:00
Pedofilie la liber

Filme cu copii abuzaţi sexual sunt postate pe "portalul numărul 1 din Romănia". Nu te costă nici un ban să le vizionezi. Potrivit Neogen, vinovat este cel care a incărcat filmuleţele pe site. Din păcate, nimeni nu este tras la răspundere, intrucăt firma susţine că nu mai are dovada! Â



Sexul cu minori poate fi postat lejer pe site-urile romăneşti. Cel mai vizitat site din Romănia a găzduit ieri, mai bine de jumătate de zi, materiale cu copii abuzaţi sexual.

"Portalul nr. 1 in Romănia", după cum se autointitulează Neogen, este o gazdă primitoare pentru amatorii de sex cu minori. In cursul zilei de ieri, trei filmuleţe au produs senzaţii printre demenţii cu acces la internet, dar au stărnit şi protestele mai multor vizitatori ai site-ului, secţiunea video.neogen.ro.

Ore in şir, persoane care au descoperit oribilul conţinut au inşirat comentarii vehemente la adresa reprezentanţilor Neogen, fără ca vreunul din filmele incriminate să fie inlăturat. Au trecut mai bine de 12 ore pănă cănd filmele, postate de utilizatorul Jerry69, au fost scoase.

Din păcate, nu s-a intocmit nici o plăngere la Poliţie, intrucăt reprezentanţii Neogen… nu au dovada!

"Videoclipurile respective au fost suspendate şi automat şterse de către program, nu avem dovada necesară unei denunţări. Acest tip de măsuri poate fi luat in cazul in care dovada incă există", ne-a declarat Maria Suciu, PR manager Neogen. "Pentru cazurile de conţinut supărător există opţiunea de «Semnalare neregulă», funcţionalitate prin care ceilalţi utilizatori pot semnala echipa in privinţa conţinutului unui material video", explică reprezentantul companiei. Deşi pe site este postat avertisment cu privire la riscurile pe care şi le asumă furnizorul de conţinut, se vede că fiecare işi poate face de cap, pănă cănd se autosesizează… sistemul agreat de Neogen. "Datorită volumului mare de conţinut incărcat de către utilizatori, considerăm că sistemul actual este potrivit pentru evitarea apariţiei de conţinut video ilegal pe site."

Mai mult, printre tagurile (categoriile) asociate unuia dintre filme, a stat la vedere cuvăntul "pedofilie", fără ca să deranjeze pe cineva de la firma de business online.

Deşi scuza cu "lipsa dovezii" poate părea ilară, totuşi ii informăm pe reprezentanţii Neogen că le putem furniza probe.


AUTORITĂŢI. Pănă la ora redactării materialului, nu am primit nici un răspuns de la reprezentanţii Poliţiei Romăne in legătură cu acest caz. In ceea ce priveşte rostul ANRCTI in situaţii de acest gen, instituţia se limitează la a răspunde la sesizări, in baza Legii 196/2003 privind prevenirea şi combaterea pornografiei. Neregulile sesizate sunt trimise către un furnizor de internet care trebuie să blocheze accesul către site-ul in cauză. Poliţia trebuie să urmărească dacă ISP a pus in aplicare cererea ANRCTI. Dar cum dovezi nu sunt, toată lumea işi continuă liniştită afacerile şi plăcerile.

×
Subiecte în articol: observator