x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Penalul Elan Schwartzenberg îl caută pe Băsescu în Israel

Penalul Elan Schwartzenberg îl caută pe Băsescu în Israel

20 Ian 2014   •   14:53
Penalul Elan Schwartzenberg îl caută pe Băsescu în Israel
Sursa foto: Florin Ghioca/Mediafax Foto

Omul de afaceri Elan Schwartzenberg, pus sub învinuire de DNA, a încercat, conform Antena 3, să îl întâlnească pe şeful statului, aflat în vizită oficială în Israel.

Întâlnirea ar fi trebuit să aibă loc luni, la un aşezământ religios, acolo unde însă şeful statului nu a mai ajuns, datorită prelungirii întrevederii avute cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Omul de afaceri este învinuit de spălare de bani, complicitate la înşelăciune, bancrută frauduloasă, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor sub forma complicităţii, a participaţiei improprii sau a tentativei, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Surse din anturajul omului de afaceri spun că acesta, având şi cetăţenie israeliană, a plecat în Israel înainte de a fi pus sub învinuire.

Mai precis, Elan Schwartzenberg a plecat din România la scurt timp după ce a fost audiat în dosarul prietenului său Codruţ Marta, mâna dreaptă a fostului şef ANAF, Sorin Blejnar.

Codruţ Marta, dispărut fără urmă, este acuzat în câteva dosare penale. În dosarul de evaziune cu produse petroliere este învinuit de pagube de peste 54  de milioane de euro, din care o parte din bani, circa cinci milioane de euro, ar fi fost spălaţi de Elan Schwartzenberg.

Din cele cinci milioane de euro, Elan Schwartzenberg ar fi folosit circa două  milioane de euro pentru a cumpăra Realitatea Media de la copiii lui Sorin Ovidiu Vîntu.

×