x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pentru ce se împrumută Primăria Ploieşti cu 150 de milioane de lei

Pentru ce se împrumută Primăria Ploieşti cu 150 de milioane de lei

29 Ian 2016   •   22:21

Primăria municipiului Ploieşti va contracta un împrumut de 150 de milioane de lei, banii urmând a fi folosiţi pentru finalizarea proiectelor începute cu fonduri europene, dar şi pentru demararea sau continuarea altor investiţii.

Consilierii locali au adoptat, vineri, un proiect de hotărâre prin care se aprobă contractarea unui împrumut intern în valoare de 150 milioane lei, pe o durată de 13 ani, din care trei ani reprezintă perioada de graţie, în care se plătesc dobânzi şi comisioane, iar zece ani reprezintă perioada de rambursare.

Iniţial, valoarea împrumutului prevăzută în proiect era de 100 de milioane, însă ea a fost modificată prin aprobarea unui amendament făcut în cadrul şedinţei.

Banii proveniţi din acest împrumut vor fi folosiţi pentru finalizarea, până la sfârşitul lunii iunie, a proiectelor pe fonduri europene, dar şi pentru alte investiţii.

"Avem certitudinea unor investiţii demarate pe fonduri europene, sunt nefinalizate şi ele trebuie neapărat să fie finalizate până la 30.06 2016. (...) Putem constata faptul că efortul financiar necesar pentru finalizarea acestor proiecte este de 103 milioane de lei", a afirmat consilierul Paul Palaş, în cadrul şedinţei.

Consilierii locali au adoptat, în luna decembrie, în şedinţă extraordinară, mai multe hotărâri privind prelungirea datelor limită de finalizare a 11 dintre cele 14 proiecte pe fonduri europene demarate de municipalitate, dar şi sumele necesare pentru finalizarea lor.

Proiectele în cauză vizează realizarea Parcului Municipal Vest, cel mai mare din oraş, modernizarea şi extinderea Hipodromului Ploieşti, reabilitarea unei linii de tramvai, construirea unui pasaj rutier, dar şi modernizarea unor terenuri de sport, reabilitarea termică a unor blocuri, transformarea unei cazărmi în cămin de bătrâni şi înlocuirea tâmplăriei la Colegiul Naţional 'I. L. Caragiale'.

Lista celorlalte obiecte de investiţii propuse pentru a fi finanţate din viitorul credit include, printre altele, achiziţionarea a nouă sirene electronice de alarmare şi avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă, diverse lucrări şi achiziţia unor centrale termice pentru unele instituţii de învăţământ, continuarea lucrărilor de consolidare a Spitalului Municipal, extinderea unui cimitir, extinderea reţelei de gaze şi a celei electrice în mai multe cartiere, continuarea lucrărilor la staţia de epurare a oraşului şi modernizarea mai multor străzi.

Sursa: Agerpres

×