x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Percheziţii DIICOT în Botoşani, într-un dosar de contrabandă cu ţigări. Opt persoane au fost reţinute

Percheziţii DIICOT în Botoşani, într-un dosar de contrabandă cu ţigări. Opt persoane au fost reţinute

11 Iun 2014   •   13:07
Percheziţii DIICOT în Botoşani, într-un dosar de contrabandă cu ţigări. Opt persoane au fost reţinute

Procurorii Biroului Teritorial Botoşani din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) şi poliţiştii de frontieră din Botoşani au efectuat, miercuri, 11 percheziţii, zece la Botoşani şi una la Suceava, la domiciliile membrilor unei grupări specializate în contrabandă cu ţigări.

Gruparea acţiona pe raza judeţelor Botoşani şi Suceava, iar din aceasta făcea parte şi un poliţist de frontieră.

Membrii grupării preluau ţigaretele de contrabandă de la cetăţeni ucraineni, care le aduceau în România, ulterior oferindu-le spre vânzare pe raza judeţului Botoşani.

În urma descinderilor procurorilor DIICOT şi poliţiştilor de frontieră, au fost ridicaţi, în vederea audierii, opt dintre membrii grupării. De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării un revolver şi şase cartuşe, 34 telefoane mobile, 28 SIM-uri, două laptop-uri, hard-uri externe, 205 carduri blank cu cip şi fără, un inscriptor carduri bancare, mai multe ţigarete diferite mărci, un autoturism în valoare totală de 15.000 euro, suma de 3.800 lei şi alte obiecte sau înscrisuri.

Totodată, pe perioada documentării cazului, poliţiştii de frontieră au descoperit şi reţinut în vederea confiscării cantitatea de 27.000 pachete de ţigarete de contrabandă.

×