x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Percheziţii domiciliare la mai mulţi primari din judeţele Gorj şi Dolj! Sunt bănuiţi de corupţie şi abuz în serviciu

Percheziţii domiciliare la mai mulţi primari din judeţele Gorj şi Dolj! Sunt bănuiţi de corupţie şi abuz în serviciu

08 Dec 2015   •   11:08
Percheziţii domiciliare la mai mulţi primari din judeţele Gorj şi Dolj! Sunt bănuiţi de corupţie şi abuz în serviciu
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Poliţiştii specializaţi în investigarea infracţiunilor economice, sub delegarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, efectuează marţi nouă percheziţii la domiciliile unor primari din Gorj şi Dolj, bănuiţi de comiterea unor infracţiuni de corupţie şi abuz în serviciu.

Potrivit unui comunicat al IPJ Gorj, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează nouă percheziţii într-o cauză penală a Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, la locuinţele unor primari din judeţ, bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, dare de mită şi abuz în serviciu.

Totodată, pentru probarea întregii activităţi infracţionale, poliţiştii ridică documente de la zece instituţii administrative locale.

"Din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie - decembrie 2015, cei în cauză, folosindu-se de funcţiile pe care le ocupă, ar fi pretins şi primit diferite sume de bani pentru atribuirea şi derularea unor contracte de prestări servicii, precum şi pentru efectuarea de plăţi pentru lucrările efectuate de administratorii unor societăţi comerciale. Sumele de bani folosite drept mită sunt de aproximativ 400.000 de lei.

Poliţiştii vor pune în aplicare 12 de mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, pentru audieri", se menţionează în comunicatul de presă.

Sursa - Agerpres

×